28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 06.10.2022 17:12 | Son Güncelleme: 06.10.2022 17:22

Porsche, Avrupa'nın en değerli otomobil üreticisi olarak Volkswagen'i geride bıraktı

Geçtiğimiz günlerde halka arzı tamamlanan Porsche, hisselerindeki yükseliş sonrası eski ana şirketi Volkswagen'i geçerek, Avrupa'daki en değerli otomobil üreticisi oldu
Porsche, Avrupa'nın en değerli otomobil üreticisi olarak Volkswagen'i geride bıraktı

Spor otomobil üreticisi Porsche, hisselerinden yükseliş nedeniyle Avrupa’daki en değerli otomobil üreticisi ünvanını aldı ve eski ana şirketi Volkswagen’i geçti. 

Porsche hisseleri pazartesi günü liste fiyatının altına düşmüştü. Piyasalardaki büyük düşüşe paralel olarak hisseleri 81 euro’ya geriledi. Ancak bugün erken saatlerde şirketin hisse senedi fiyatları 93 euro’ya yükseldi ve bu otomobil markasının piyasa değerinin 85 milyar euro’ya ulaşmasını sağladı. Daha sonra gün içinde hisseler 91.04 euro’ya gerilese de şirketin değeri hala Volkswagen’in üzerinde. 

Porsche'nin hisse fiyatları, halka arzına dahil olan yatırım bankalarının, yaklaşık yaklaşık 3,8 milyon hisse satın almasından sonra ivme kazandı. Volkswagen’in değeri  77,7 milyar euro. Mercedes-Benz 57,2 milyar euro ile Avrupalı ​​otomobil üreticileri arasında üçüncü sırada yer alırken, onu 47,5 milyar euro ile BMW ve 39,7 milyar euro ile Stellantis takip ediyor.

Volkswagen’in şirket sözcüsü, “Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen enflasyon verileri, Avrupa'da enerji arzına ilişkin son zamanlardaki endişeler ve Ukrayna'da geçen savaşın tırmanması, küçük çaplı istikrar önlemlerini gerekli kılan dalgalanmalara yol açtı” dedi. Porsche, Almanya'da Linde, SAP, Deutsche Telekom ve Siemens'ten sonra borsada işlem gören en değerli beşinci şirket ve Glencore gibi devlerin üzerinde Avrupa'nın en değerli 25. şirket.