01 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.07.2023 18:11 | Son Güncelleme: 20.07.2023 18:17

Prof. Dr. Bilge Yılmaz: Ekonomideki yapısal sorunların hepsi olduğu gibi duruyor

Prof. Dr. Bilge Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda TCMB'nin açıkladığı faiz oranının önemi olmadığını belirterek, "Hepimizin her gün yüzleşmek zorunda kaldığı ekonomik yıkımı para politikaları ile ortadan kaldırmak artık imkansız" ifadelerini kullandı
Prof. Dr. Bilge Yılmaz: Ekonomideki yapısal sorunların hepsi olduğu gibi duruyor

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararının ardından İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, sosyal medya hesabından karara ilişkin paylaşımda bulundu. Yılmaz Twitter hesabından paylaştığı gönderide, "Ne TCMB'nin açıkladığı faiz oranının ne de haftaya açıklanacak enflasyon raporunun bir önemi var. Zira para politikasındaki hatalar küçük makyajlarla kaldığı yerden devam ediyor" dedi. 

"Hepimizin her gün yüzleşmek zorunda kaldığı ekonomik yıkımı para politikaları ile ortadan kaldırmak artık imkansız" diyen Yılmaz, "Ekonomideki yapısal sorunların hepsi olduğu gibi duruyor ve hatta derinleşiyor. Bunları çözmeye yönelik hiçbir teşebbüs yok. Ekonomi yönetimi yurt dışından rica minnet para ararken içeride ise orta ve alt gelir gruplarını daha çok vergilendirerek gelir ve servet dağılımını bozmayı sürdürüyor. İktidarın elinde ne istikrar programı ne de böyle programı yazıp uygulayabilecek kadrolar mevcut" ifadelerini kullandı.