08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.02.2024 09:42 | Son Güncelleme: 14.02.2024 10:05

Reuters yazdı: SSR Mining altın üretimini durdurdu, hisseleri çakıldı

Erzincan'daki altın madeninde dün yaşanan toprak kayması nedeniyle en az dokuz işçiyle iletişim kesildi. Olayın ardından madenin sahibi SSR Mining, altın üretimini durdurdu. Karar nedeniyle şirketin hisseleri yüzde 50'den fazla değer kaybetti
Reuters yazdı: SSR Mining altın üretimini durdurdu, hisseleri çakıldı

Altın madencisi SSR Mining, Erzincan'da en az dokuz işçinin kayıp olmasına neden olan heyelanın ardından üretimi askıya aldı. Şirketin Toronto'da işlem gören hisseleri olay sonrası yüzde 50'den fazla değer kaybetti. Şirket tarafından yapılan açıklamada, "yığın liç pedinde meydana gelen büyük bir kayma" nedeniyle faaliyetlerin askıya alındığı belirtildi. 

Erzincan'daki maden Lidya Madencilik tarafından işletiliyor ve Çalık Holding ile Denver, Colorado merkezli SSR Mining'e ait. Geçen yılın üçüncü çeyreğinde 56.768 ons altın üreten maden, SSR'nin 2010 yılından bu yana faaliyet gösteren en büyük ikinci altın madeni. Hisselerdeki düşüş şirketin piyasa değerinden yaklaşık 1,4 milyar dolara mal oldu sildi.

Güvenlik kamerası görüntüleri, yetkililerin altın için işlendiğini ve tepelere yığıldığını söylediği dev bir toprak yığınının hızla parçalandığını, bir toprak ve kaya tufanı halinde vadiye akarak havaya toz bulutlarına neden olduğunu gösteriyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 400'den fazla arama kurtarma görevlisinin kayıp madencileri aradığını söyledi.