24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.11.2021 16:51 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:17

Sabancı Holding, Forbes’un ‘Dünyanın En Kadın Dostu Şirketleri’ listesinde

Dünyanın en önemli iş dünyası ve ekonomi dergilerinden Forbes, 40 ülkeden 85 bin kişinin katıldığı “Dünyanın En Kadın Dostu Şirketi” araştırmasını yayınladı. Listeye giren ilk ve tek Türk şirketi Sabancı Holding oldu
Sabancı Holding, Forbes’un ‘Dünyanın En Kadın Dostu Şirketleri’ listesinde

Forbes’un gerçekleştirdiği ‘Dünyanın En Kadın Dostu Şirketleri’ (World’s Top Female Friendly Companies) araştırması yayınlandı. Çalışma 40 ülkeden 85 bin kişinin katılımı ile gerçekleştirilirken; araştırmada kadınlara yönelik destekleyici politikalar, işe alımda fırsat eşitliği, eşit işe eşit ücret, çeşitlilik konularının iletişimi, cinsiyetçilik ve yönetim kurulunda kadın temsili gibi alanlarda en iyi uygulamalara sahip ilk 300 uluslararası şirket belirlendi. Sabancı Holding, dünyanın en önde gelen şirketlerini geride bırakarak Türkiye’den listeye giren ilk ve tek Türk şirketi oldu.

“Çağdaş bir gelecek için çalışma hayatında mutlaka cinsiyet eşitliği sağlanmalı

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, kadınların ekonomik hayatta güçlenmesinin, ülkelerin toplumsal kalkınmalarında en önemli unsurlarından biri olduğunu belirterek şunları kaydetti: "Daha çağdaş bir gelecek için çalışma hayatında mutlaka cinsiyet eşitliğini sağlamamız gerekiyor. Artık bu konuda konuşmak, fikir geliştirmek yeterli değil. Aksiyon almak, proje geliştirmek ve bunları kararlılıkla uygulayarak kadınların iş hayatında hak ettikleri noktaya gelmesi her alanda sürdürülebilirliği ilke edinmiş şirketlerin birinci görevlerinden. Biz, Sabancı Topluluğu olarak insan kaynaklarından başlayarak tüm iş süreçlerimizde kadının iş gücünde etkin olarak var olması için uzun yıllardır çalışıyoruz. Bu konu benim de yıllardır ajandamın en üst sıralarında bulunuyor. Her zaman ‘öncü’ ve ‘örnek’ olma misyonuyla hareket eden bir Topluluk olarak, böylesine önemli bir listede ilk kez bir Türk şirketi olarak yer almaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyorum. Kadınların iş hayatına eşit katılımı için yaptığımız öncü çalışmaların dünya çapında da görülmesi büyük bir mutluluk. Emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutlarım.”

Uluslararası 5 ödüle layık görüldü

Son yıllarda hayata geçirdiği insan kaynakları uygulamalarıyla Türkiye’de ve dünyada önemli projelere imza atan Sabancı Holding, fırsat eşitliği ve çeşitlilik konularında yaptığı inisiyatiflerle 2021 yılında uluslararası arenada 5 ödüle layık görüldü. Sabancı Holding, yine Forbes tarafından geçtiğimiz Ekim ayında açıklanan “Dünyanın En İyi İşverenleri” listesinde de dünyada ilk 500 şirket arasında yer almıştı.