17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.04.2024 14:38 | Son Güncelleme: 29.04.2024 14:43

Sky News yazdı: Getir'in çekilmesi sonrası İngiltere'de 1500 kişi işsiz kalacak

Hızlı market uygulaması Getir; İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD'den çıkma kararı aldı. Sky News'ün son dakika olarak duyurduğu haberde İngiltere'deki 1500 Getir çalışanının işsiz kalmasının beklendiği belirtildi
Sky News yazdı: Getir'in çekilmesi sonrası İngiltere'de 1500 kişi işsiz kalacak

Getir, Türkiye'ye odaklanmak için, gelirlerinin yüzde 7’sini elde ettiği Avrupa (İngiltere, Almanya, Hollanda pazarları) ve ABD pazarından çıkacağını açıkladı. Sky News'e göre şirket henüz İngiltere'de kaç çalışanının olduğunu teyit etmedi ancak geri çekilme kapmasında tüm çalışanların işten çıkarılması bekleniyor.
Sky News daha önce Türkiye merkezli şirketin, İngiltere, Almanya ve Hollanda'dan çekilmesini finanse etmek için yatırımcılardan başarılı bir şekilde para topladığını ortaya çıkarmıştı.

İngiltere'de yaklaşık 1.500 kişinin işini kaybetmesine yol açacak Avrupa genişlemesinden vazgeçen şirket daha önce İtalya ve İspanya gibi diğer ülkelerden çekilmişti. İşini kaybedecek 1500 kişinin arasında depo personeli, yöneticiler ve sürücüler de bulunuyor. Bu durum şirketin hızlı büyümesine bağlı olarak artan zararlar nedeniyle gerçekleşti.

12 milyar dolarlık değere sahipti

2015 yılında kurulan Getir bir zamanlar 12 milyar dolarlık değere sahipti. Geri çekilmeler sonrası şirket kendi iç pazarına odaklanmış bir işletme olacak. Getir'in İngiltere'deki rakipleri arasında Deliveroo ve DoorDash bulunuyor. Getir, sadece birkaç ay önce satın aldığı ABD'deki FreshDirect işletmesini elinde tutacağını söyledi.

Fonları Türkiye'de kullanacak

Türkiye dışındaki işlerin toplam gelirinin yalnızca %7'sini oluşturduğunu söyleyen Getir şu açıklamayı yaptı:

“Getir, Mubadala ve G Squared liderliğinde yeni bir yatırım turu gerçekleştirdi. Getir bu fonları Türkiye'deki temel gıda ve market dağıtım işlerinde rekabetçi konumunu güçlendirmek için kullanacaktır. Getir, İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD'deki tüm çalışanlarının özverili ve sıkı çalışmaları için en içtenlikle takdir ediyor."