28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.12.2022 17:20 | Son Güncelleme: 13.12.2022 17:58

SpaceX'in değeri hisse satışlarıyla 140 milyar dolara ulaşacak

Milyarder Elon Musk’ın SpaceX’i için dikkat çeken iddialarda bulunuldu. Yakın kaynaklara göre hisseleri 77 dolardan satışa çıkarıldı. Bu geçtiğimiz Temmuz 127 milyar dolar tutarında değerlendirilen şirketin değerinin 140 milyar dolara yükselmesi anlamına geliyor
SpaceX'in değeri hisse satışlarıyla 140 milyar dolara ulaşacak

Elon Musk’ın kurduğu ve az hissedarı bulunan SpaceX’in, şirket değerini 140 milyar dolara kadar yükseltecek bir fiyatlandırmayla hisselerini satışa çıkardı. Hisselerin satışa çıkarıldığı bilgisi halka açık olmadığı için isimlerini paylaşmayan kaynaklar, hisse başına 77 dolar gibi bir fiyat konulduğunu söyledi. Veri araştırma şirketi PitchBook’un yaptığı açıklamaya göre durum böyleyse şirketin geçtiğimiz Temmuz’da 127 milyar dolar olan değeri 140 milyar dolara ulaşacak. 

İsmini açıklamayan grubun yaptığı açıklamalara göre SpaceX, gerçekleştirdiği toplantılarda şirket değerlendirmesinde fiyat değişim sınırında kararsızlıklar yaşadıktan sonra, gelecek bir ihale teklifinde şirket değerinin 140 milyar dolar olacağı kararını verdi ancak sermayesini 140 milyar dolar barajına nasıl ulaştıracağı hakkında bir karara varamadı. 

SpaceX konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Amerika Birleşik Devletleri’nin en değerli özel şirketi olan SpaceX’in adına konuşan bir temsilciye yöneltilen sorular da sessizlikle karşılandı. Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre  168 milyar dolarlık servetiyle hala dünyanın en zengin adamı olan Elon Musk’ın şirketteki hisselerinin toplam değeri ise 47 milyar dolar civarında.