23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.11.2022 15:03 | Son Güncelleme: 17.11.2022 15:04

SpaceX, Tesla, Twitter CEO'su Elon Musk: Herhangi bir şirketin CEO'su olmak istemiyorum

Üç şirketin CEO'luk koltuğunda oturan Elon Musk, Tesla'nın tazminatıyla ilgili ifade verdiği davada bunun sürdürmek istemediğini söyledi. Musk, Twitter'ı yönetecek birini bulacağını belirtti
SpaceX, Tesla, Twitter CEO'su Elon Musk: Herhangi bir şirketin CEO'su olmak istemiyorum

Dünyanın en değerli otomobil üreticisi Tesla'da, ikinci en büyük özel şirket SpaceX'te ve en büyük sosyal medya platformlarından biri olan Twitter'da CEO olarak görev yapmasına rağmen, gezegenin en zengin adamı Elon Musk, hırsları hakkında çekingen konuştu. 

2018’deki Tesla’nın tartışmalı ödeme planına dair yapılan bir incelemede ifade veren Musk, hissedarların tüm dikkatini şirkete vermediği ve kolayca ulaşılabilir performans hedefleri belirlemesine yardımcı olduğu yönündeki iddiaları üzerine 55 milyar dolarlık Tesla tazminatını savunuyordu. 

Bu davaya başkanlık eden yargıç Kathaleen McCormick, Twitter'ın sosyal medya şirketini 44 milyar dolara satın almasını sağlamak isteyen Musk'a karşı açtığı davayı denetleyen yargıçla aynı kişi. Tesla yönetim kurulunun eski üyelerinden Ira Ehrenpreis, pazartesi günü tazminat paketinin Musk’ı meşgul ve milyarderi uzun süre Tesla’nın başında tutmak için tasarlandığını ifade etti. Ancak bu yıl Musk’ın dikkati dağıldı. Twitter'ı devraldı ve sabahtan akşama platformu kaprislerine göre yeniden düzenleyerek geçirdi.

Herhangi bir şirketin CEO’su olmak istemediğini söyleyen Musk, konuşmasının devamında yalnızca iki şirketin CEO’su olmaya geri dönmenin bir yolu olduğunu özetledi. Musk, “Twitter’daki zamanımı azaltmayı ve başka birini bulmayı umuyorum” dedi. 

Tesla ödemesi davası

Hissedar Richard Tornetta'nın Musk ve şirketin yönetim kurulunu, ödeme planını onaylarken görevlerini yerine getirmemekle suçlaması üzerine dava açtı. Tornetta, Musk'ın, yaklaşık 55 milyar dolar değerindeki paketle ilgili yöneticilere şartlarını dikte ettiğini iddia ediyor.

Şirket hedeflerini tutturması durumunda Musk’a başarısı karşılığında 55 milyar dolar değerinde hisse senedi verildiğini iddia eden Tornetta, ödenen 55 milyar doların iptal edilerek şirkete geri ödenmesi gerektiğini açıkladı.