24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.02.2022 18:44 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:19

Super Bowl'da 30 saniyelik reklamın maliyeti 6.5 milyon dolar

Amerikan Futbol Ligi (NFL) finali Super Bowl, Pazar'ı Pazartesi'ye bağlayan gece oynanacak. Devre arası şovunda Dr. Dre, Eminem, Snoop Dogg, Kendrik Lamar ve Mary J. Blige sahne alacak
Super Bowl'da 30 saniyelik reklamın maliyeti 6.5 milyon dolar

Dünyanın en çok izlenen spor etkinliği unvanına sahip Super Bowl, 13 Şubat Pazar günü saat 02.00'de başlayacak. Bu yıl 56.'sı düzenlenecek şampiyonluk maçı Chargers ve Rams'ın Los Angeles'taki stadı Sofi'de oynanacak. NFL'de şampiyon Los Angeles Rams ile Cincinnati Bengals mücadelesinin sonunda belli olacak.

Devre arasında kimler sahneye çıkacak?

Super Bowl'un merakle beklenen devre arası şovunda Dr. Dre, Snoop Dogg ve Eminem konser verecek. Hip hop efsanelerine Mary J Blige ve Kendrick Lamar eşlik edecek.

Amerikan marşını kim okuyacak ?

Daha önce Demi Lovato, Gladys Knight, Pink, Lady Gaga, Alicia Keys ve Whitney Houston gibi isimlerin seslendirdiği Amerika Milli Marşı The Star Spangled'ı bu yıl Mickey Guyton okuyacak. Öncesinde halk marşı America the Beautiful'u ise Jhene Aiko seslendirecek.

Hangi kanalda yayınlanacak?

Tüm dünyada milyonlarca kişinin takip ettiği Super Bowl, Türkiye'de S Sport kanalından canlı ve şifreli olarak yayınlanacak.

Reklam maliyeti ne kadar ?

Super Bowl'un ana yayıncısı NBC, 2022 için rekor bir fiyat açıkladı. Buna göre her reklam verenler 30 saniye için 6.5 milyon dolar ödeyecek. Geçen yıl bu rakam 5.5 milyon dolar olarak belirlenmişti.

THY reklam filmi 136 ülkede izleyiciyle buluşacak

Morgan Freeman'ın 5 yıl aradan sonra ikinci kez oynadığı Türk Hava Yolları'nın (THY) Pangea'dan esinlendiği yeni reklam filmi, 56. Super Bowl'da bu sene altıncı kez yer alacak. Reklam filmi, dünyanın en çok ülkesini birbirine bağlayan THY'nin küresel kampanyası kapsamında 136 ülkede izleyicilerle buluşacak.

Pangea Konsepti nedir?

Reklam filmindeki Pangea Konsepti dünyanın en çok uluslararası noktasına uçan THY'nin geniş ağının birleştiriciliğini vurgulaması ile öne çıkıyor. Süper Kıta Pangea günümüzde var olmamasına rağmen THY, filmde birleşme ve buluşmanın küresel bir aracı olarak "uzakları yakınlaştırma" mesajı üzerinde duruyor.