27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.08.2023 17:10 | Son Güncelleme: 08.08.2023 17:46

THY ile Thai Airways arasında mutabakat anlaşması

Türk Hava Yolları (THY) Tayland'ın ulusal hava yolu şirketi olan Thai Airways International ile mutabakat anlaşması imzaladı
THY ile Thai Airways arasında mutabakat anlaşması

Türk Hava Yolları (THY) ile Thai Airways International, Asya-Avrupa rotasında işbirliğini artırmak için mutabakat zaptı imzaladı. Anlaşma iki havayolu şirketine de ağlarını genişletme imkânı tanıyacak. Thai Airways, İstanbul-Bangkok arasında günlük uçuşlar başlatmayı planlıyor. Uçuşların ne zaman başlayacağı ise yarın açıklanacak. Türk Havayolları'nın bu rotada günde iki uçuşu bulunuyor.

'Daha geniş bir destinasyon hizmet sağlayacak'

Havayolu ortaklığı genel olarak planların koordinasyonu ve gelir paylaşımını içeriyor. Örneğin Qantas Havayolları ile Emirates, Avrupa-Avustralya hizmetlerinde işbirliği yapıyor. Bu tür bağlantıların rekabet kurumlarından onay alması gerekiyor.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, bu işbirliğinin iki bölge arasındaki bağlantıyı artıracağını ve yolculara her iki havayolunun uçuş ağı üzerinden daha geniş bir destinasyon ve hizmet yelpazesi sunacağını ifade etti.

Thai Airways mahkeme gözetiminde

Bloomberg'ün haberine göre; Tayland'ın bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Thai Airways International, 2020'de iflas koruma başvurusu yaptıktan sonra halen mahkeme gözetiminde borç yapılandırma sürecinde bulunuyor. Covid-19 pandemisi 10 yıldır yaşadığı kayıplardan mustarip olan Thai Airways International'ı daha da zor duruma sokmuştu. Pandemi öncesi 100'en fazla uçakla hizmet veren şirketin artık 64 uçağı bulunuyor.