04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.07.2023 21:09 | Son Güncelleme: 26.07.2023 21:16

Trendyol Almanya bir yılda 1 milyondan fazla müşteriye ulaştı

Trendyol, son bir yıldır Almanya’da da hizmet veriyor. Berlin merkezli Trendyol, bir milyondan fazla müşterisi, her geçen gün büyüyen pazar payı ve kendi moda marka koleksiyonuyla ülkedeki ilk yılını başarıyla tamamladı. E-ticaret platformu önümüzdeki günlerde yeni kategoriler açmaya hazırlanıyor
Trendyol Almanya bir yılda 1 milyondan fazla müşteriye ulaştı

Geçen yıl Almanya’da hizmet vermeye başlayan Berlin merkezli e-Ticaret platformu Trendyol, Alman pazarındaki varlığının birinci yılını kutluyor. trendyol.com/de geçen yıldan bu yana 1 milyon kişinin ilgisini çekti. 800’den fazla tanınmış marka ve kendi güçlü markalarından oluşan özel koleksiyonu Trendyol Collection ile sürekli büyüyen pazarda, moda konusunda bilinçli tüketicinin başarılı online destinasyonu olarak kendini kanıtladı.

300 binden fazla ürün var

Türk markalarının Almanya’da satıldığı bir platform haline gelen Trendyol’un Almanya’da sevilmesinin şüphesiz en önemli nedenileri arasında ulaşılabilir, fiyatta geniş bir ürün seçeneğine önem vermesi geliyor. Bununla birlikte sorunsuz bir alışveriş deneyimi sunması ve an itibarıyla platformda 300 binin üzerinde ürünün yer alması da fark yaratan özelliklerinden.

Sitede her alan Trendyol, Trendyol Man, Trendyol Modest, ve Trendyol Curve ürünleri Türkiye’de 500 civarındafirma tarafından üretiliyor ki bunların çoğu 2010 yılında bu yana markayla birlikte. Trendyol aynı zamanda LC Waikiki, Defacto, Penti, FLO, Koton, Mavi, Happiness İstanbul, Olalook, Marjin Shoes, Grimelange ve Hakke gibi 200’e yakın marka ve üretici ile Türk moda endüstrisinin de Almanya’daki vitrini haline gelmiş durumda. Elbette bu markaların yanı sıra Valentino, Puma, S. Oliver, Tom Tailor, Skechers ve Fila gibi sayısız uluslararası markaları da bünyesinde barındırıyor.

En çok indirilen moda uygulaması

Trendyol uygulması son 12 ayda Almanya’da en çok indirilen moda uygulamaları arasından bulunuyor. Alman müşterilerin en sevdiği kategoriler arasında denim giysiler, iki parçalı takımlar, elbiseler ve Trendyol Curve serisi her alıyor. Alman e-Ticaret Birliği’ne göre Trendyol, Avrupa pazarında büyüyen bir numaralı çevrimiçi moda pazarı. Önümüzdeki günlerde Trendyol moda kategorisine Güzellik, Ev Dekorasyonu ve Mücevher gibi kategorileri de eklemeye hazırlanıyor. Markanın, ülkedeki bilinirliğini önemli ölçüde arttıran ise son dönemde tüm dijital kanallarda yer alan “Bu trend senin” kampanyası oldu.

“Yelpazeyi genişleteceğiz” 

Trendyol’un büyümeden sorumlu başkanı Erdem İnan, geride kalan yılı şöyle değerlendiriyor: "Almanya'daki birinci yıldönümümüzü kutlamaktan çok mutluyuz. Başarılarla dolu harika bir yıldı. Türk üreticileri yepyeni bir pazarda göstermek ve onları küresel ve yerel markalarla etkileşim içinde platformumuzda sunmak gerçekten harikaydı. Önümüzdeki yıl için ürün ve pazar yelpazemizi daha da genişletmeyi planlıyoruz. Kusursuz bir alışveriş deneyimi sunmak ve her zaman müşterilerimizin kişisel bütçelerini gözeterek moda trendlerinin ön saflarında yer almak istiyoruz”