28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 27.07.2022 16:42 | Son Güncelleme: 27.07.2022 16:58

Twitter, Elon Musk'ın satın alma sürecini devam ettiriyor: Hissedarlar teklifi oylayacak

Elon Musk'ın satın alma anlaşmasını iptal etmesi sonrası başlattığı hukuk savaşında, ilk mahkemeyi kazanan Twitter'dan yeni hamle geldi. Sosyal medya platformu, sürece rağmen 44 milyar dolarlık teklifi, 13 Eylül 2022’de oylayacağını duyurdu
Twitter, Elon Musk'ın satın alma sürecini devam ettiriyor: Hissedarlar teklifi oylayacak

Twitter; 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını feshettiğini için Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk'a açtığı dava sonrası, sürecin devam etmesi için elinden geleni yapıyor. İlk mahkemeyi kazanan ve duruşma için ekim ayına tarih alan şirket, şimdi de hissedarların Elon Musk'ın 44 milyar dolarlık devralma teklifini oylaması için bir tarih belirledi.

13 Eylül'de dijital toplantı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na yapılan başvuruya göre, sosyal medya platformu hissedarlara Musk'ın teklifini oylamak için 13 Eylül'de özel bir sanal toplantı düzenleyeceğini bildiren bir mektup gönderdi. İnternette canlı yayınlanacak toplantı Türkiye saati ile 20.00’de başlayacak ve hissedarlar bu sırada oy kullanabilecek. 

Olayın geçmişi

Musk'ın, sosyal medya şirketi Twitter'ı satın alma anlaşmasını birden çok hükmünün ihlalini gerekçe göstererek feshettiği 8 Temmuz'da bildirdi. Musk'ın avukatları, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) yapılan bildirimde, Twitter'ın, şirketin iş performansı için önemli olan platformdaki sahte veya spam hesaplarla ilgili birden fazla bilgi talebine yanıt vermediğini veya yanıtlamayı reddettiğini belirtti. 

Avukatlar arası mektuplaşmalar

Twitter'ın avukatı William Savitt tarafından Musk'ın avukatı Mike Ringler'e gönderilen mektupta ise Musk'ın anlaşmayı feshinin "geçersiz ve haksız" olduğu, bunun anlaşma kapsamındaki yükümlülüklerin reddedildiği anlamına geldiği ifade etti. Twitter, Musk'ın Nisan ayında yasal bir anlaşma imzaladığından, anlaşmaya devam etmesini talep eden bir dava açtı. Mahkemenin ilk kararı Twitter'ın lehine oldu. 

Söz konusu duruşmada, Twitter, halka açık bir şirket olarak geleceğine ilişkin belirsizlikten zarar görebileceğini savunarak davanın eylülde görülmeye başlamasını talep ederken, Musk'ın avukatları bu tarihin şubat veya sonrasına ertelenmesini istedi. Hakim Kathaleen St. Jude McCormick, davanın bir an önce çözülmesi gerektiğini belirterek, ekim ayında görülmeye başlanmasına karar verdi.