26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.07.2022 16:47 | Son Güncelleme: 22.07.2022 16:56

Twitter'ın ikinci çeyrekte gelirinin düşmesinden Elon Musk'ı sorumlu tuttu

Twitter ikinci çeyrekte yüzde 1 gelir kaybı yaşadı. Şirket şimdiye kadarki en büyük kaybından Elon Musk sorumlu tutuyor
Twitter'ın ikinci çeyrekte gelirinin düşmesinden Elon Musk'ı sorumlu tuttu

Twitter ikinci çeyrek gelir ve büyüme rakamlarını açıkladı. Twitter, gelirin bir önceki yıla göre yüzde 1 düşerek 1,18 milyar dolara gerilediğini söyledi. Şirket, 2021'in ikinci çeyreğinde 1,19 milyar dolar gelir elde etmişti. Bu platformun şimdiye kadarki en büyük gelir kaybı oldu. 

Geçen yılın ikinci çeyreğinde 65,6 milyon dolarlık net kar açıklayan sosyal medya şirketi, bu yılın ikinci çeyreğinde ise 270 milyon dolar zarar etti. Şirketin ikinci çeyrekte hisse başına zararı 0,35 dolar oldu.

Twitter'ın bu yılın ikinci çeyreğindeki günlük ortalama aktif kullanıcı sayısı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,6 artarak 237,8 milyona ulaştı. Şirket gelirlerindeki bu düşüşten Elon Musk’ın satın alımındaki belirsizlikten kaynaklandığını söyleyerek milyarderi suçladı. 

Şirket ayrıca Musk'ın artık vazgeçmek istediği teklifle ilgili maliyetlerin bu çeyrekte 33 milyon dolara ulaştığını açıkladı. Daha yüksek maliyetler de Twitter'ın 30 Haziran'a kadarki üç aylık dönemde net zarara girmesine neden oldu, oysa geçen yılın aynı döneminde net gelir 66 milyon dolardı. 

Enflasyonla ilgili korkular, faiz oranı endişeleri, devam eden tedarik zinciri sorunları, Ukrayna'daki savaş, bazı reklamverenlerin ve markaların reklam harcamalarında değişiklik yapmasına yol açtığından, reklamlara büyük ölçüde bağımlı olan Twitter ve diğer sosyal medya şirketleri makroekonomik zorlukların ağırlığını hissettiler.

Snap hisseleri yüzde 25 düştü

Perşembe günü Snap, hayal kırıklığı yaratan ikinci çeyrek sonuçları bildirdi ve zayıflayan gelir artışı nedeniyle işe alımları yavaşlatmayı planladığını ve hisselerinin uzun vadeli işlemlerde yüzde 25 düşmesine neden olduğunu söyledi.

Musk'ın 44 milyar dolarlık teklifi sonuçlara gölge düşürdü. Dünyanın en zengin insanı, platformdaki spam veya sahte hesapların sayısına ilişkin belirsizliği gerekçe göstererek anlaşmadan çekildi ancak Twitter, Musk'ın Nisan ayında yasal bir anlaşma imzaladığından, anlaşmaya devam etmesini talep eden bir dava açtı.

(Kaynak: The Guardian, Cnbc)