03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.06.2023 16:55 | Son Güncelleme: 12.06.2023 17:09

UBS, tarihi anlaşmanın tamamlanmasının ardından Credit Suisse'in üst düzey yöneticilerini görevden aldı

Credit Suisse ile tarihi devralma anlaşmasının tamamlanmasının ardından UBS, şirketteki birçok üst düzey yöneticiyi işten çıkardı, bazılarını da farklı görevlere atadı. Entegrasyon süreci içerisinde binlerce çalışanın da işten çıkarılması bekleniyor
UBS, tarihi anlaşmanın tamamlanmasının ardından Credit Suisse'in üst düzey yöneticilerini görevden aldı

UBS, Credit Suisse'in bir dizi üst düzey yöneticisinin ayrılacağını, diğerlerinin ise tarihi devralmanın ardından büyük bankanın hakimiyetini artırması nedeniyle artık daha az rol üstleneceğini açıkladı. Bloomberg'te yer alan habere göre görevine son verilenler arasında Credit Suisse Finans Direktörü Dixit Joshi ve yatırım bankası eş başkanı David Miller yer alıyor. UBS sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre birleşen bankadaki 160 liderlik pozisyonunu yalnızca beşte biri Credit Suisse'den geliyor. 

Kalanlar arasında, Credit Suisse'in eski varlık yönetimi başkanı Francesco de Ferrari, UBS'in özel bankacılık başkanı Iqbal Khan'ın danışmanı olarak devam edecek. Eski Baş Teknoloji Sorumlusu Joanne Hannaford ise UBS'in ABD servet biriminin teknoloji müdürü oldu.

İki finans devinin birleşmesi, Credit Suisse çöküşe doğru giderken İsviçre hükümetinin 3 milyar dolarlık anlaşmaya aracılık etmesinden neredeyse üç ay sonra, Pazartesi günü devralmanın resmi olarak kapanmasının ardından ciddi bir şekilde başlıyor. Yönetim Kurulu Başkanı Colm Kelleher de dahil olmak üzere UBS yöneticileri, kalan Credit Suisse bankacılarının, kültür filtresinden geçirileceğini açıkça belirttiler. 

Eski yönetim kurulu üyesi David Wildermuth, UBS'nin Amerika bölümünün yanı sıra birleşik ABD tüzel kişiliklerinin baş risk sorumlusu olarak atandı. Eski piyasalar eş başkanı Michael Ebert, Amerika yatırım bankasına liderlik edecek ve UBS yatırım bankası içinde Credit Suisse kısmının başkanı olarak görev yapacak.

Binlerce kişi işten çıkarılacak

Credit Suisse'in geri kalan en üst düzey yöneticilerinin çoğu ya firmadan ayrılıyor ya da Credit Suisse işletme şirketinin daha küçük bölümündeki görevlerini sürdürüyor. UBS, Mayıs ayında kilit liderlik ekibini atadı ve eski Credit Suisse CEO'su Ulrich Koerner'e verilen irtibat rolü dışında tüm pozisyonlar mevcut yönetim kurulu üyeleri veya uzun vadeli UBS üst düzey liderleri tarafından dolduruldu. UBS CEO'su Sergio Ermotti şimdi binlerce kişinin işten çıkarılmasını gerektirecek karmaşık bir entegrasyon sürecini yürütecek.

Credit Suisse'in genel danışmanı Markus Diethelm ve piyasalar eş başkanı Ken Pang da şirketten ayrılıyor. Diğer dört Credit Suisse yönetim kurulu üyesi de Credit Suisse AG kuruluşu için mevcut görevlerinde UBS'de kalmaya devam edecek. Christine Graeff insan kaynakları başkanı olarak, Andre Helfenstein İsviçre bankası ve İsviçre bölgesi CEO'su olarak, Francesca McDonagh COO olarak atandı.