29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.05.2023 04:30 | Son Güncelleme: 12.05.2023 04:31

Vatandaşlık ve oturum programlarına ilgi artıyor

Türkler Yunanistan’dan oturum, Rus ve Ukraynalılar da Türkiye’den vatandaşlık almak istiyor
2017 yılında Teuta Narazan ve Armağan Akyüz tarafından kurulan Vesta Global, 10’dan fazla ülkede yerel iş ortaklarıyla danışmanlık veriyor.  
2017 yılında Teuta Narazan ve Armağan Akyüz tarafından kurulan Vesta Global, 10’dan fazla ülkede yerel iş ortaklarıyla danışmanlık veriyor.  

Dünyanın birçok ülkesinde gayrimenkul yatırımlarıyla oturum almak, vatandaşlık programlarından yararlanmak mümkün. Son yıllarda Türkiye’den bu yolla yurt dışına gidenler olduğu gibi Türkiye’ye yerleşen yabancılar da oluyor. Türkiye’ye yerleşmek isteyenlere ve Türkiye’den yurt dışı alternatifinden yararlanmak isteyenlere de hizmet veren Vespa Global şirketinin kurucu ortağı Teuta Narazan ile buluştuk.
Teuta Nazaran Rusya - Ukrayna Savaşı nedeniyle çok sayıda Rus ve Ukrayna vatandaşının kendilerine başvurduğunu söylerken, Türkiye’den de çocuklarının eğitim hayatı başta olmak üzere farklı nedenlerle yurt dışı alternatifini değerlendirmek isteyenlerin arttığını anlatıyor. Türk vatandaşlarının Schengen vizesi alırken yaşadıkları sorunların da hem yatırım yapıp hem de oturum almak için aileleri yurt dışına yönlendirdiğini anlatan Nazaran, “Türk vatandaşları sadece Schengen değil ABD ve İngiltere vizelerine başvurduğunda da aynı sorunları yaşıyor ve bu gelişmekte olan birçok ülke vatandaşının başına gelenle benzer bir durum. Bu durum insanların dolaşımı kadar sermayenin de aslında özgür dolaşımını engelliyor. İnsan ve sermaye dolaşımı kısıtlamalarına karşı küresel ölçekte geliştirilen en önemli panzehir, oturum ve vatandaşlık programları oluyor” diyor.