15 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.10.2022 21:49 | Son Güncelleme: 17.10.2022 01:32

Victoria's Secret pazar payını geri almak için büyüme planını açıkladı

Victoria's Secret, ana ürünlerine, özellikle de sütyenlerine odaklanarak DTC rakiplerine kaptırdığı pazar payını geri almak için büyüme planını açıkladı. Şirket bu planla 7,3 milyar ila 7,4 milyar dolarlık bir satış hedefliyor
Victoria's Secret pazar payını geri almak için büyüme planını açıkladı

Bir dönem düzenledikleri şovlarla, her biri bir marka haline gelen modelleriyle rakiplerine büyük bir fark atan iç giyim markası Victoria's Secret son yıllarda popülerliğini yitirdi, şirketin kar oranı da önemli ölçüde azaldı. 'Me too' hareketiyle birlikte kaybettiği itibarını da kurtarma çalışmalarına başlayan Victoria's Secret büyük bir marka evrimi başlatacağını açıkladı. B eş yıllık bir geri dönüş planının iki yılını geride bırakan şirket, bu evrimle geçen yıl yaptığı 6,8 milyar dolarlık net satışını 7,4 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor. 

Finans Direktörü Tim Johnson şirketin yıllık yatırımcı gününde yaptığı açıklamada, yatırım önceliklerinin yeniden tasarlanmış bir defile olduğunu söyledi. Sütyen, iç giyim ve güzellik alanında pazar payını artırmayı amaçlayan şirket uluslararası yeni ortaklıklar yoluyla da farklı pazarlara açılmayı hedefliyor. Yeterince temsil edilmeyen kategorilere ve müşteri gruplarına odaklanacak Victoria's Secret, şimdiden plaj giyim markası Frankies Bikinis ve For Love & Lemons’a yatırım yaptı ve mayıs ayında VS &Co-Lab’ı başlattı.