03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.01.2024 13:05 | Son Güncelleme: 30.01.2024 13:20

Volkswagen iddiaları yalanladı: PowerCo için halka arz planları değişmedi

Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen batarya biriminin halka arzdan vazgeçtiğine dair iddiaları yalanladı. Şirket hala yatırımcılardan gördükleri ilginin yüksek olduğunu ve planlarına sadık kalacaklarını belirtti
Volkswagen iddiaları yalanladı: PowerCo için halka arz planları değişmedi

Volkswagen, Bloomberg'in planlarını ertelediğini bildirmesinin ardından, batarya birimi PowerCo'nun bu yıl stratejik bir yatırımcı bulması için finansman takvimine sadık kalacağını söyledi. Volkswagen yaptığı açıklamada "Yatırımcılardan gördüğümüz ilgi yüksek olmaya devam ediyor" dedi. 

Bugün Bloomberg, konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere dayandırdığı haberinde, şirketin artık bir hisse satışına ya da bu yıl içindeki potansiyel bir halka arza öncelik vermeyeceğini öne sürdü. Ancak Volkswagen, şirketin hala 2024 yılında yatırımcılar için hazır olmaya hazırlandığını ve halka arzın gelecekte somut bir seçenek olmaya devam ettiğini açıkladı.

Net bir takvim sunulmadı

PowerCo'dan bir sözcü de planların değiştiğini yalanladı. Volkswagen Finans Direktörü Arno Antlitz ilk olarak Eylül 2022'de PowerCo'nun Porsche'nin borsaya kote edilmesinden sonra Volkswagen Grubunun bölünecek bir sonraki birimi olabileceğini, önce stratejik yatırımcılarla bağlantı kurabileceğini ve ardından potansiyel olarak borsaya kote edilebileceğini aktardı ancak bir zaman çizelgesi sunmadı.

Hem Antlitz hem de Volkswagen'in batarya şefi Thomas Schmall 2023 yılında yaptıkları açıklamada birimin 2024 yılında bir yatırımcı için hazır olacağını söylemişti, Schmall ise yılın başında hazır olacağını eklemişti.