20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 19.02.2022 17:10 | Son Güncelleme: 23.02.2022 21:00

Wordle'da bazı kelimeler yasaklandı

Dünyaca ünlü web tabanlı kelime oyunu Wordle, slave (köle) ve whore (fa...e) gibi bazı kelimeleri yasakladı
Wordle'da bazı kelimeler yasaklandı

Wordle oyuncularının, geçen hafta belirli kelimelerin oyunda kullanılamadığına dair sosyal medyada yaptığı paylaşımlar yeni bir tartışma başlattı.  Bunun üzerine Wordle oyununun sahibi, ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times (NYT) tarafından 11 Şubat'ta teknoloji sitesi Polygon'a yapılan açıklamada hakaret içeren bazı kelimelerin uygulamadan kaldırıldığı doğrulandı.

Buna göre toplumsal cinsiyet ifadelerinin yer aldığı hakaret içerikli bitch (o***pu) ve slut (ka**ak) gibi kelimelerin yanı sıra lynch (linç) de ırkçı bağlamda kullanılabileceği için kaldırıldı.

"Kaldırılma işlemleri devam ediyor"

Polygon'a konuşan NYT sözcüsü "Wordle'ın NYT'nin internet sitesine taşınırken, kelimeleri oyundan kaldırma işlemleri de devam ediyor" dedi.

"Erişilebilir kılmak için yapılıyor"

Sözcü ayrıca "Kelime listesini zamanla güncelliyoruz ve çok bilinmeyen kelimelerin yanı sıra hakaret ve duyarsızlık içeren kelimeleri de oyunu daha fazla kişiye erişilebilir kılmak için kaldırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaldırılan kelimeler arasında Yunancada buluşma alanı anlamına gelen "Agora" ve bazı tırtılların kozadaki hareketsiz evresini tarif eden Latince kökenli "Pupa" da yer alıyor. Öte yandan, "fuck" (s**tir) kelimesiyse hâlâ kullanılabiliyor.