19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.07.2024 11:09 | Son Güncelleme: 13.07.2024 11:41

Zeren Group, Türkiye Petrolleri'ni satın aldı

Zeren Group Yatırım Holding AŞ, akaryakıt sektörünün en önemli isimlerinden biri olan TP Petrol Dağıtım AŞ'yi satın almak için Zülfikarlar Holding AŞ ile sözleşme imzaladı
Zeren Group, Türkiye Petrolleri'ni satın aldı

Zeren Group Yatırım Holding A.Ş’nin yüzde 100 pay sahibi olduğu Altınbaş Petrol ve Ticaret AŞ ile Zülfikarlar Holding AŞ arasında akaryakıt sektörünün en önemli isimlerinden biri olan TP Petrol Dağıtım AŞ’nin satın alınması için sözleşme imzalandı. TP Petrol Dağıtım AŞ hisselerinin devir işlemi, Rekabet Kurulu’ndan izin alınmasının ardından gerçekleştirilecek.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 8 farklı sektörde, 23 marka ile 4 kıtada faaliyet gösteren Zeren Group Yatırım Holding AŞ'nin yüzde 100 pay sahibi olduğu Altınbaş Petrol ve Ticaret AŞ ile Zülfikarlar Holding AŞ arasında akaryakıt sektörünün en önemli isimlerinden biri olan TP Petrol Dağıtım AŞ'nin satın alınması için sözleşme imzalandı.

Rekabet Kurulu'nun izninin alınması akabinde devralma işleminin tamamlanacağı kaydedilen açıklamada, akaryakıt ve LPG depolama ve dolum tesisleri ile 800'ü aşkın akaryakıt istasyonuna sahip olan TP Petrol Dağıtım AŞ'nin, Zeren Group Holding bünyesinde faaliyetlerine ve büyümeye devam edeceğine işaret edildi.

Daha fazla bilgi

Mustafa Yiğit Zeren'in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Zeren Group; enerji, turizm, lojistik, imalat ve yeme-içme gibi çeşitli sektörlerde 5 farklı ülkede faaliyetlerini sürdürüyor. Son dönemde Lübnanlı Hariri Ailesi'ne ait Bankmed ve Ürdünlü Arab Bank'ın ortak olduğu Turkland Bank'ı (T-Bank) satın almak için yaptığı görüşmelerle gündemde. 

1963 yılında kurulan ve 2009'dan itibaren TP Petrol Dağıtım A.Ş. olarak faaliyetlerine devam eden Türkiye Petrolleri ise 2017'de Zülfikarlar Holding’e bağlı Turkuaz Petrol tarafından satın alınmıştı.