08 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Giriş: 15.02.2022 14:38 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:19

2022 Oscar Ödülleri'nde yeni dönem: Seyircinin Seçimi başladı

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, törenin popülaritesini artırmak için reform yaptı. Bu yıl Oscar'da Seyircinin Seçimi kategorisinde yılın en popüler filmi seçilecek
2022 Oscar Ödülleri'nde yeni dönem: Seyircinin Seçimi başladı - Resim: 1

Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından 1929'dan bu yana verilen ve bu yıl 94. kez sahiplerini bulacak olan Oscar Ödülleri’nin adayları açıklandı. The Power of The Dog 12, Dune filmi ise 10 dalda aday olarak öne çıktı. 27 Mart'ta Los Angeles'taki Dolby Tiyatrosu'nda düzenlenecek tören öncesi, organizatörler düşen reytingi ve istatistikleri tersine çevirmek için harekete geçti. Bu çerçevede Akademi Ödülleri'ne bu yıl Seyircinin Seçimi kategorisinin ekleneceği duyuruldu. Bu kategoride Twitter kullanıcılarının oylarıyla yılın en popüler filmi seçilecek.

2022 Oscar Ödülleri'nde yeni dönem: Seyircinin Seçimi başladı - Resim: 2

Söz konusu açıklama Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok (Spider-Man: No Way Home) ve Ölmek İçin Zaman Yok (No Time To Die) gibi gişe canavarı filmlerin En İyi Film kategorisinde aday gösterilmemesinin ardından geldi.

2022 Oscar Ödülleri'nde yeni dönem: Seyircinin Seçimi başladı - Resim: 3

En İyi Film kategorisinde aday gösterilen yapımlar arasında yalnızca Dune: Çöl Gezegeni (Dune) gişede 100 milyon doları geçme başarısı gösterdi.

2022 Oscar Ödülleri'nde yeni dönem: Seyircinin Seçimi başladı - Resim: 4

Bahsi geçen filmlere törende yer verilmemesi, birçok sinemaseverin gösteriyi izlemeyeceğine yönelik endişeleri doğurdu. İzleyiciler, 2021'de vizyona giren herhangi bir filmi Twitter'da, OscarsFanFavorite etiketiyle oylayabilecek. Sinemaseverler, 3 Mart'a kadar her gün 20 defaya kadar oy kullanma hakkına sahip ve kazanan isimlere oy verenler arasından rastgele seçilecek üç isim gelecek yıl törene davet edilecek.