24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.02.2022 16:33 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:19

Oscar adaylarının yıldızı The Power Of The Dog

94. Oscar Ödülleri adayları açıklandı. The Power of the Dog 12 dalda, Dune ise 10 dalda adaylıkla öne çıktı
Oscar adaylarının yıldızı The Power Of The Dog
Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından 1929'dan bu yana verilen ve bu yıl 94. kez sahiplerini bulacak olan Oscar Ödülleri’nin adayları açıklandı. The Power of The Dog 12, Dune filmi ise 10 dalda aday olarak öne çıktı. Javier Bardem, Being the Ricardos'taki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu, Penelope Cruz'un ise Parallel Mothers'taki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu ödülüne aday olması dikkatleri 12 yıldır evli olan ünlü çifte çevirdi.  Jane Campion En İyi Yönetmen dalında birden fazla aday gösterilen ilk kadın olarak tarihe geçti. 27 Mart'ta Los Angeles'taki Dolby Tiyatrosu'nda düzenlenecek 2022 Oscar Ödülleri öncesi adaylıklara damga vuran The Power of The Dog'u mercek altında aldık.

21 defa en iyi film seçildi

Jane Campion imzalı The Power of the Dog, bugüne kadar 21 ayrı kuruluş tarafından En İyi Film Ödülü kazanarak Netflix rekoru kırdı. En iyi yönetmen, en iyi oyuncu, en iyi sinematografi gibi dallarda da onlarca ödül kazanan yapım, birçok eleştirmen tarafından En İyi Film Oscar'ı için favori gösteriliyor.

"12 artık favori sayım"

Benedict Cumberbatch, The Power of the Dog'un 12 dalda Oscar'a aday gösterilmesi üzerine "Yüzümde şapşal bir gülümseme var. Sürekli olarak hediyeler vermeye devam eden bir deneyim oldu. 12 artık yeni favori sayım" dedi.

The Power of the Dog konusu

1967 tarihli Thomas Savage romanından uyarlanan film, 1925'te Montana'da geniş bir çiftliğe sahip olan iki kardeşin hikayesini konu ediyor. Birbirlerinden farklı karakterde olan Phil (Benedict Cumberbatch) ve George (Jesse Plemons) adındaki iki kardeş, Montana vadisindeki en büyük çiftliğin sahibidir. Zeki ve başarılı bir adam olan Phil, zayıflığı hor görmektedir. Kendisini işine adayan, sessiz bir adam olan George ise sevgi dolu bir ruha sahiptir. İki kardeş yıllarca aynı çatı altında yaşamlarını sürdürmektedir. Ancak onların hayatı, George’un genç dul bir kadın olan Rose (Kirsten Dunst) ile beklenmedik evliliği ile alt üst olur. Phil çiftliklerine yerleşen bu kadın ve oğlu Peter'ın (Kodi Smit-McPhee) varlığından oldukça rahatsızdır. Bu duruma bir son vermek isteyen Phil, kardeşinin eşini ortadan kaldırmak için amansız bir savaşa soyunur.

Film setinden notlar

Benedict Cumberbatch ve Kirsten Dunst, Phil ve Rose'un arasındaki ilşikinin dinamiğinin bir parçası olduğu için sette birbirleriyle hiç konuşmadıklarını ve aralarında mesafeyi her zaman koruduklarını söylediler. İngiliz oyuncu Benedict Cumberbatch, rolü gereği tek elle sigara sarmayı öğrendiğini ve çok fazla filtresiz sarma sigara içtiğini açıkladı. 45 yaşındaki oyuncu bunun bir yansıması olarak çekimler sırasında rolü uğruna üç defa nikotin zehirlenmesi geçirdiğini açıkladı.

The Power of the Dog Oyuncuları

Benedict Cumberbatch - Phil Burbank Kirsten Dunst - Rose Gordon Jesse Plemons - George Burbank Kodi Smit-McPhee - Peter Gordon Thomasin McKenzie - Lola Genevieve Lemon - Mrs. Lewis Keith Carradine - Governor Edward Frances Conroy - Old Lady Peter Carroll - Old Gent Adam Beach - Edward Nappo

2022 Oscar adayları tam liste

En İyi Film: The Power of the Dog (Jane Campion), Belfast (Kenneth Branagh), CODA (Sian Heder), Don't Look Up (Adam McKay), Drive My Car (Ryûsuke Hamaguchi), Dune (Denis Villeneuve), King Richard (Reinaldo Marcus Green), Licorice Pizza (Paul Thomas Anderson), Nightmare Alley (Guillermo del Toro), West Side Story (Steven Spielberg) En İyi Yönetmen: Jane Campion (The Power of the Dog), Kenneth Branagh (Belfast), Ryûsuke Hamaguch (Drive My Car), Steven Spielberg (West Side Story), Paul Thomas Anderson (Licorice Pizza) En İyi Kadın Oyuncu: Olivia Colman (The Lost Daughter), Kristen Stewart (Spencer), Nicole Kidman (Being the Ricardos), Penélope Cruz (Parallel Mothers), Jessica Chastain (The Eyes of Tammy Faye) En İyi Erkek Oyuncu: Javier Bardem (Being the Ricardos), Benedict Cumberbatch (The Power of the Dog), Andrew Garfield (tick, tick… BOOM!), Will Smith (King Richard), Denzel Washington (The Tragedy of Macbeth) En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Ariana DeBose (West Side Story), Kirsten Dunst (The Power of the Dog), Aunjanue Ellis (King Richard), Jessie Buckley (The Lost Daughter), Judi Dench (Belfast) En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Kodi Smit-McPhee (The Power of the Dog), Ciarán Hinds (Belfast), Troy Kotsur (CODA), Jesse Plemons (The Power of the Dog), J.K. Simmons (Being the Ricardos) En İyi Uluslararası Film: Drive My Car (Ryûsuke Hamaguchi - Japonya), Flee (Jonas Poher Rasmussen – Danimarka), The Hand of God (Paolo Sorrentino - İtalya), The Worst Person in the World (Joachim Trier - Norveç), Lunana: A Yak in the Classroom (Pawo Choyning Dorji - Butan)