30 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.02.2024 13:00 | Son Güncelleme: 11.02.2024 07:16

30 saniyelik reklamın 7 milyon dolar olduğu final gecesi: Super Bowl 2024

Tarihin en çok ilgi çeken finali olması beklenen Super Bowl 2024 için nefesler tutuldu. 12 Şubat Pazartesi sabaha karşı oynanacak karşılaşmada 30 saniyelik reklam spotlarının ücreti tam 7 milyon dolar. Yayıncı CBS’in organizasyondan toplam 650 milyon dolar reklam geliri elde edeceği tahmin ediliyor
30 saniyelik reklamın 7 milyon dolar olduğu final gecesi: Super Bowl 2024

Tek bir maç olarak ele alındığında dünyanın en büyük spor etkinliği olan Amerikan Futbol Ligi (NFL) final maçı; orijinal adıyla Super Bowl, 12 Şubat Pazartesi sabaha karşı oynanacak. Bu yılın finalinde Kansas City Chiefs ile San Fransisco 49ers karşı karşıya geliyor. Las Vegas’ta oynanacak finalin yayın hakları CBS televizyonunda. Dev final CBS’in yanı sıra grubun çatısı altında bulunan Paramount+ ve Nickelodeon tarafından da canlı yayınlanacak.

Taylor Swift etkisi bekleniyor

Super Bowl 2024’ün tarihin en çok ilgi çeken finali olması bekleniyor. Bunun en önemli nedeni de mega star Taylor Swift’in Kansas City Chiefs takımının önemli oyuncularından Travis Kelce ile olan ilişkisi. Swift’in Tokyo’daki konserinden hemen sonra özel uçağıyla Las Vegas’a uçup locasında yerini alacak olması finale olan ilgiyi olağanüstü boyutlara taşıdı.

Reklam sektörünün en büyük etkinliği

Super Bowl, yaklaşık 800 milyar dolar büyüklüğe sahip dünya reklam sektörünün de en büyük etkinliği. Bu yıl final sırasında yayınlanacak 30 saniyelik reklam spotlarının ücreti tam 7 milyon dolar. CBS’in bu yılki Super Bowl’da toplam 650 milyon dolar reklam geliri elde edeceği tahmin ediliyor.

 

Reklam analistleri, Super Bowl’da yayınlanan bir reklam spotuyla ulaşılan kişi sayısının, normal günlerde prime time’da 400 kez yayınlanan bir reklam kampanyasına eşdeğer olduğunu belirtip “400 yayın için ödenen para, Super Bowl’da 30 saniye için ödenen 7 milyon doların üç katına maloluyor” yorumunu yapıyor. İşte 30 saniye için 7 milyon dolar ödeyen şirketlerin reklamları:


e.l.f. Cosmetics

e.l.f. Cosmetics

 

 

Uber Eats


Uber Eats

 

Uber Eats

 

Doritos Dinamita

 Bud Light

Pringles

 

Like A Good Neighbaaa 

 

Dunkin

 

Power to the Patients

Squarespace

 

Squarespace


Michelob ULTRA


BetMGM

NERDS Candy


Mountain Dew


Budweiser

Starry

BMW

 


Hellmann's


Intuit TurboTax

T-Mobile

 

SToK Cold Brew

Oreo Cookie

 


FanDuel

 

 

 

Popeyes


Coors Light