17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.04.2021 06:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:15

Acımasız finans dünyası

The Devils tek kriterin daha çok para olduğu, ölümcül rekabetin yaşandığı bir yatırım bankasından cehenneme uzanan yolun hikayesi. Başrolde Grey’s Anatomy’nin McDreamy’si Patrick Dempsey var
Acımasız finans dünyası
Defne Akman
[email protected] İlk olarak İtalya’da 2020 yılında yayınlanan ve ilgiyle karşılanan, Guido Maria Brera’nın 2014 tarihli I Diavoli adlı romanından uyarlama 10 bölümlük finans draması The Devils uzun süredir BluTv’deydi, 21 Nisan’dan itibaren de tüm bölümleriyle beIN Connect’te yer alacak. Londra’da yer alan bir İtalyan yatırım bankası olan NYL’nin başarılı işlem yöneticisi Massimo Ruggero (Alessandro Borghi), terfi beklemektedir. Ancak şirketin CEO’su Dominic (ki kendisini Grey’s Anatomy’den ‘McDreamy’ olarak anımsayacağınız Patrick Dempsey tarafından canlandırılıyor), pozisyona onun yerine bir başka meslektaşını aday gösterir. İtalya’nın yoksul bir balıkçı köyünden gelen Massimo’nun rakibi iyi eğitimli ve ayrıcalıklı bir sınıfa mensup olan İngiliz Edward Stuart’tır (Ben Miles). Massimo yalnızca akıl hocası patronu tarafından ihanete uğramakla kalmayacak, Stewart’ın ölümünden de sorumlu tutularak köşeye sıkışacak, kendisini Wikileaks benzeri bir teşkilatın, özel detektiflerin ve gizli kayıt cihazlarının arasında bulacaktır.

2008 finansal krizi sonrası

The Devils, tek geçer akçenin daha çok para kazanmak olduğu, ölümcül bir rekabet ortamında geçiyor. Bitecek gibi görünmeyen bir ekonomik eşitsizliği ve çetin finansal koşullar altında milyonların işsiz kaldığı, ahlaki bakımdan çökmüş bir dünyayı anlatıyor. Dominic Morgan tarafından stok ve emlak spekülasyonları ve ne olduğu belirsiz uluslararası finans dünyasıyla tanıştırılan Massimo Ruggero, cehenneme giden bu yolda, elde ettiği ayrıcalıklı bilgileri kötüye kullanarak kısa sürede bir yıldız haline geliyor. Bankaya kazandırdığı yüksek komisyonlarla alkışlanarak hayalini kurduğu her şeye sahip olmaya başlıyor ama bununla birlikte değerlerini yitirip kim olduğunu hatırlamayacak hale geliyor. 2008 finansal krizinden sonraki günleri konu alan dizide, sanat eserlerinin yer aldığı lüks evler, loftlar, hızlı arabaların yanı sıra 2001 Arjantin krizi, İrlanda ve Yunanistan’da yaşanan ekonomik sıkıntılar, Strauss-Kahn skandalı gibi gerçek haber görüntüleri de var. Çok hızlı konuşan, ne pahasına olursa olsun daha fazla gücün ve paranın peşindeki dizi karakterleri için ise rüşvet, yolsuzluk ve sırtından bıçaklama olağan şeyler. The Devils, Londra’da geçmesine rağmen ağırlıklı olarak Roma’da çekildi. Londra finans ve iş dünyasının merkezlerinden Canary Wharf’ı çağrıştırmak için Roma Sergi Merkezi’nde modern La Nuvola binası kullanılırken, yatırım bankasının içi tamamıyla stüdyoda yapıldı. Wikileaks benzeri organizasyonun merkezi için ise, terk edilmiş bir kilise ve arkeolojik bir alan kullanıldı.

Para parayı çeker

Industry Bir grup genç mezunun uluslararası finans dünyasının hızlı dünyasında bir adım öne geçebilmek için, Londra’nın önde gelen bir bankasındaki sınırlı sayıdaki pozisyonlar için rekabeti. (beIN Connect) Succession Logan Roy ve dört çocuğundan oluşan Roy Ailesi, dünyanın en büyük medya şirketinin sahibidir. Yaşlanmakta olan baba yönetimden elini çekerken yerine atayacağı bir varis arayışındadır. (beIN Connect) The Laundromat Ellen Martin (Meryl Streep) tatilini yarıda kesip, mağduru olduğu sigorta dolandırıcılığının ardındaki gerçekleri araştırmaya başlar. Bulduklarını finans sistemini kendi çıkarları yararına kullanan iki ortak avukata (Gary Oldman ve Antonio Banderas) götürür. (Netflix) Start Up Başarılı bir CEO olmak için Seul’da bir teknoloji firması olan Sandbox’a katılan Seo Dal-mi’nin hareketli ve romantik hikayesi. (Netflix)