19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 05.03.2021 06:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:14

Akeem ikinci ABD seferine 33 yıl sonra Prime’da çıktı

Eddie Murphy’nin klasik filmi Coming to America’nın devam filmi 33 yıl sonra geldi. Amazon Prime’da bugün başlayan Coming 2 America’da Akeem, varlığından yeni haberdar olduğu oğlunu arıyor
Akeem ikinci ABD seferine 33 yıl sonra Prime’da çıktı

1988 yapımı Coming to America, Türkiye’de de Amerikan Rüyası ismiyle vizyona girmişti. Küçük Afrika ülkesi Zamunda’nın veliaht prensi Akeem’in evlenecek eş aramasını konu eden film oldukça başarılı olmuştu. Filmde Akeem, kraliyetin samimiyetsizliğinden sıkılıp ve onu sadece kendisi olduğu için sevecek birini bulmak amacıyla birkaç haftalığına Amerika’ya gitmeye karar veriyor ve Queens’te fakir bir hayatın içine adımını atıyordu. Sonrası eğlence. Eddie Murphy’nin, yazdığı hikayenin başrolünde harikalar yarattığı ve karakterden karaktere girdiği film kostüm ve makyaj dallarında Oscar adayı da olmuştu. Murphy’nin Beverly Hills Cops sonrası esas çıkışını gerçekleştirdiği filmdeki performansı gerçekten takdire şayandı. Amerikalılar başkalarının gözlerinden yansımalarını izlemeyi sever. Ama bu başkalarını yaratan da mutlaka kendileri olmalıdır. Coming to America’nın gözlerini 33 yıl aradan sonra ikinci kez görmemiz çok yakın. Akeem 33 yıl sonra bu kez gayrimeşru çocuğunu bulmak için yeni kıtaya adım atacak. Üstelik de yeni taç giymiş bir kral olarak. Murphy’nin ilk filmde canlandırdığı bütün karakterler de Queens’te bizimle birlikte olacak. Tıpkı Semmi rolündeki Arsenio Hall’un, Karal Jaffe rolündeki James Earl Jones’un ve harika berber ekibinin bu filmde de olacağı gibi. Coming 2 America, 5 Mart’ta Amazon Prime kataloğunda yerini alacak ama siz öncesinde yine aynı platformda bulunan 1988 yapımı ilk filmi izleyerek bir hazırlık yapabilir ve bolca eğlenebilirsiniz.

Eddie Murphy’den tekmili birden bütün seriler ve kaçırılmayacak iki klasik

48 Hours serisi
48 Hours serisi
48 Hours serisi Canından bezmiş bir polisin (Nick Nolte), yanında şartlı salıverilmiş bir suçluyla (Eddie Murphy) katil peşine düştüğü film serisinin ilki 1982 tarihli. Seriye dönüşmekte gecikmedi. (Prime Video)  Trading Places İki milyoner, namuslu ve çalışkan Louis ile düzenbaz ve tembel Billy’nin kişiliklerini değiştirmek için iddiaya girerler. Kadrodan kimi saysak, diğerinin hatrı kalır. John Landis’in yönettiği 1983 tarihli klasik. (beIN Connect)
Beverly Hills Cop serisi
Beverly Hills Cop serisi
Beverly Hills Cop serisi Detroit’ten geldiği Los Angeles’ta tam bir ‘köyden indim şehire’ bocalamasından geçen polisin maceraları çok sevildi (1984). Bize Sosyete Polisi olarak çevrilen serinin dördüncü filmi yapım aşamasında. (Prime Video)  Shrek serisi Yeşil çirkin canavar Shrek’in (2001) en yakın arkadaşı eşek bizde Mehmet Ali Erbil’in sesiyle tanınsa da, dünya eşek deyince Eddie Murphy’nin sesini duyuyor. Murphy, serinin tamamında yer aldı. (Prime Video) 
Tower Heist
Tower Heist
Tower Heist Murphy’nin, başrolü paylaştığı Ben Stiller’ın önüne geçtiği aksiyon filmi. Kendilerini saadet zincirinin içinde bulan beş kişinin, ‘el mi yaman bey mi’ diyerek intikam alma hikayesi. 2011 tarihli.  (Netflix, Prime Video) Dolemite is My Name Diğer klasik, 1970’lerde komedi albümleri ve Dolemite filmi ile tanınan oyuncu Rudy Ray Moore’un hayatına odaklanıyor. Murphy’nin yeniden sahalara dönüşü olarak kabul edilen film, 2019 tarihli. (Netflix)