14 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.03.2021 06:00 | Son Güncelleme: 17.04.2023 15:55

Atakan’ın Mutfak’ta pişirdiği şarkılar

BKM Mutfak’ın yıldızlarından Atakan Çelik’in Çok Güzel Hareketler Bunlar 2 skecinde söylediği Devran şarkısının videosu YouTube’da 6 milyon kez izlendi. O şarkı, Çelik’in ilk single’ı oldu
Atakan’ın Mutfak’ta pişirdiği şarkılar

Çok Güzel Hareketler Bunlar 2’nin 19’uncu bölümünde bir skeçte duyuldu Devran. Atakan Çelik, sözü ve müziği kendisine ait şarkıyı senaryo icabı canlı söyledi. Üstelik, konuk oyuncu eşi Zeynep Mızrak Çelik’in gözlerinin içine bakarak… O video bugüne kadar YouTube’da 5 milyon 862 bin defa izlendi. Artık bundan kaçmak imkansızdı: Atakan Çelik stüdyoya girip bu şarkıyı kaydetmeye ve Devran’ı single olarak çıkarmaya mecburdu. BKM Mutfak’ın yazarı ve oyuncusu olan Çelik, müzikte ne kadar ilerleyeceğinden emin değil. Çünkü zaten beş yıldır yazar olmaya çalışıyor. Şarkıcılık ise oyunculuğunu desteklesin diye var. En azından şimdilik… 

Kopmamak gerek

  • Ortaokuldan beri oyunculuk hevesim var. Liseden beri de beste yapıyorum. Aslında pek çok kişinin yaptığı şeyler bunlar. Mesele ne kadar mesai harcadığınla ilgili. İnsanlar bana soruyorlar, ne yapmam lazım diye. Kopmayacaksın, hevesini sürdüreceksin.  
  • Şarkıcılık ayrı bir disiplin, sonsuz bir dünya.  Bir şarkı 15 değişik şekilde aranje edilebiliyor. Beş senedir yazar olmaya çalışıyorum. Müzikte yetkin olmak için bir beş sene de buna ayırmam lazım ama öyle bir vaktim yok. Şarkı söylemek benim için oyunculuğu destekleyecek bir şey. Belki ileride bir müzikal için. 

Her şeye şarkı

  • Skeçlerdeki şarkıları Genelde Metin (Pıhlıs), Engin (Demircioğlu) ve ben yazıyoruz. Onlardan “Burlay” YouTube’da 10 milyon izlendi. Bir akşam skeç yazarken bulduğumuz bir parça. “Wi-fi Şifremi Bilmiyorum”u da Engin’le yazdık. Bize geldiği bir akşam benim şifremin saçmalığından ötürü yazmıştık. Metin her şeye şarkı yazabiliyor, şifoniyer dahil. 
  • Şarkı yazarken aşklar, ayrılıklar harekete geçiriyor. İlla yaşamak zorunda değilsin. O kadar skeç yazdık. Gözlemliyorsun, düşünüyorsun, esas olarak kafa yoruyorsun.
  • Yılmaz Hoca’nın (Erdoğan) bir sözü var. Yazar, yazmak zorunda olan kişidir. Bir yazar bir şeyi yetiştirmek zorundadır. Bu bir disiplin ve yazdıkça da gelişiyor.

Arabeski seviyorum

  • Arabeski, fanteziyi daha çok seviyorum. Beni oralardan çıkarmaya çalışıyorlar. “Devran”ı arabesk de söylersin, uzatırsın. Ama o şekilde kaydedip  dinleyince fark ettim bu kadar arabesk söylediğimi. Canlı söyleyince tatlı ama stüdyoda o pop altyapısının üstüne olmuyor. Karım çok şikayetçi arabesk sevmemden, o caz sever.