20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 09.04.2021 06:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:15

Biraz empati gösterin lütfen

Günümüzün en büyük sorunu insanların başkalarıyla empati kurma eğilim ve isteklerinin giderek azalması olabilir... 
Biraz empati gösterin lütfen
Burak Göral
Ayrımcılığın, ötekileştirmenin, hoşgörüsüzlüğün arttığı ve farkındalığın giderek azaldığı bir çağda yaşıyoruz sanki. Halbuki çocuklarda ayrımcılık yoktur en başta. Sanki büyüdükçe başkalarıyla empati kurmaktan uzaklaşılması normalmiş gibi geliyor artık çoğumuza. Çünkü bizim de bazılarımızın başına geldi aynısı... Oysa tam tersi olmalı, geleceğimiz için onların eşitlikçi hislerini korumalı, vicdanlarını ve empati duygularını güçlendirmeliyiz. Özellikle bu meseleyi dert edinmiş hem de son derece akıcı ailece izlenebilecek birçok güzel yapım var. Filmleri konuşmak, pozitif mesajları doğru algılamalarını sağlamak iyi bir film izleme etkinliğine dönüşebilir. Tüm Engelleri Aşmak (Full Out) 9+ Gerçek bir hikayeden uyarlanmış ilham verici ve keyifli bir aile filmi. Gelecek vaat eden liseli bir jimnastikçi kız olan Ariana Berlin annesiyle büyük bir trafik kazası geçirir. Ariana hayata küstüğü sırada daha önce burun kıvırdığı bir sokak dansı ekibiyle yeniden hayata bağlanır ve başarıyı yakalar. (Netflix) 
Tüm Engelleri Aşmak
Tüm Engelleri Aşmak
Mucize (Wonder) 9+ Auggie 10 yaşında meraklı, zeki ve tatlı bir çocuk. Ancak doğuştan gelen bir rahatsızlığı var. Yüzü yirmiden fazla ameliyat geçirmiş olmasına rağmen genetik bir hastalıktan dolayı deforme bir halde. Artık normal bir okula başlamak üzere olan Auggie’yi bekleyen türlü zorluklar vardır. Film Auggie ve sevimli ailesiyle güçlü bir empati kurmamızı sağlayan güçlü bir aile filmi. (Blu TV) Bizim Köyün Şarkısı 7+ İyi yerli çocuk filmi bulmak çok zorken Güldüy Güldüy ekibiyle yapılan filmler bu eksiği bir parça doldurdu. Çınar ve babası evlerini ve eşyalarını bir dolandırıcıya kaptırınca köydeki dedenin evine taşınırlar. Çınar başta köy ortamını ve çocukları yadırgar ama sonra hepsiyle ilişki kurarr. (Blu TV ve Netflix) Lütfen Beklemede Kal (Please Stand By) 12+ 21 yaşında otizmli bir genç kız Wendy. Özel bir bakım evinde yaşıyor. Wendy Uzay Yolu dizisinin sıkı takipçisidir ve dizinin yapım stüdyosunun açtığı bir senaryo yarışmasına katılmaya karar verir. Senaryoyu stüdyoya ulaştırmak için maceralı bir yolculuğa çıkar. (Blu TV)
Lütfen Beklemede Kal
Lütfen Beklemede Kal
Ahtapottan Öğrendiklerim (My Octopus Teacher) 8+ Akademi ödüllerinde “En İyi Belgesel” kategorisinde adaylığı bulunan bu harika filmde, hayatının sorunlu bir zamanında kendisini tedavi edecek bir şey arayan bir yönetmen, Güney Afrika sahillerinde sıra dışı bir dost edinir kendisine. Empati, yaşam döngüsü, başkalarının hayatına karşı duyarlı olmak ve iletişim kurmak üzerine bir film. (Netflix)