19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 16.07.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:16

Cannes’da Covid’den rol çalanlar

Sinema dünyasının en önemli festivali Cannes, bir yıl aradan sonra iki ay gecikmeli başladı ama elbette bu yıl da yine bolca ilginç hikaye üretmekten hiç geri kalmadı
Cannes’da Covid’den rol çalanlar
Açılış gecesine damgayı Jüri Başkanı Spike Lee’yle, Onur Ödülü alan Jodie Foster vurdu. Lee ‘penguen cenneti’ diye adlandırılan kırmızı halıda, pembe smokini ve sneaker’ıyla herkesten rol çaldı. Foster ise tören sırasında partneri Alexandra Hedison’la öpüşerek objektiflere poz verdi ve ertesi gün tüm dedikodu medyasına kapak oldu! Son olarak (elbette bu satırların yazıldığı an itibarıyle) Bella Hadid kırmızı halıda göğüsleri açık kostümünün üzerine takılan kolyeyle verdiği pozlarla tüm diğer pozların pabucunu dama attı! An itibarıyle Hadid kırmızı halının en çok konuşulanı!

Değişiklikler

Pandemi koşullarında gerçekleşen ilk Cannes’da Avrupa Birliği ülkeleri dışından gelen tüm katılımcılar iki günde bir test yaptırmak zorunda. Tükürükle yapılan bu test, uzun kuyruklara sebep olduğu için en büyük şikayet konusu. Buna karşın festival salonları tam kapasiteyle seyirci kabul ediyor. Bir dolu, bir boş koltuk uygulaması kaldırılmış durumda. Lakin film boyunca maskelerin indirilmesi yasak! 
Bella Hadid, pirinçten yapılmış bu ‘ciğer’ kolyesiyle neredeyse filmlerden çok konuşuldu.
Bella Hadid, pirinçten yapılmış bu ‘ciğer’ kolyesiyle neredeyse filmlerden çok konuşuldu.
Yıllardır salonların büyük bir bölümünü kaplayan Asyalı katılımcılar bu yıl son derece az sayıda. Mayıstan ağustosa ertelenen festivalde en büyük şikayetlerden biri de sıcak hava. Festivalin olmazsa olmazı, ünlülerin kırmızı halı sonrası podyumuna dönüşen partiler de bu yılın yasaklar listesinde. Gecede üç-dört partiye katılanların da en büyük şikayet konusu bu. Allah başka dert vermesin! Festivalde tam dört filmle boy gösterecek yıldız Lea Seydoux’nun Covid testinin pozitif çıkması, son dakika haberi olarak Cannes’da herkesi şaşırttı. Yarışma filmlerinden Bergman Island’ın yönetmeni Mia Hansen Love’ın yeni filminin çekimlerinde virüs bulaşan aktris, böylece kırmızı halıyı güzelliğinden mahrum bıraktı!

Türk filmine fon

Festivalin henüz proje aşamasındaki filmlere fon yaratmak için düzenlediği Cinefondation L’Atelier‘ye, yüzlerce başvuru arasından seçilen 15 projeden biri, Tayfun Pirselimoğlu’nun yeni projesi İdea oldu.  Bu yılın öne çıkan  oyuncusuysa Lea Seydoux’nun hastalanmasıyla, Tilda Swinton oldu. Sevdiğimiz oyuncu tam üç filmiyle kırmızı halıda yer aldı.