28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 24.09.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:17

Dans etmek mutluluktur

Dansı sevmeyen çocuk yok gibidir. Bu yüzden iyi dans filmleriyle pozitif mesajları daha etkili alabilmeleri mümkün... 
Dans etmek mutluluktur
Bale ve diğer dans türlerine ilgi duyan, bu konuda eğitim alan çocuklar daha barışçıl oluyor genelde. Başkalarına saygılı olmayı, zorluklar karşısında vazgeçmemeyi, hedeflerine ulaşmak için emek vermeyi, ter akıtmayı öğreniyorlar. Dans eğitimi onları olgunlaştırıyor ve dimdik ayakta durmalarını sağlıyor. Bu yüzden dans üzerine yapılmış filmlerin ilham verici etkilerini küçümsemeyin. Özellikle Netflix’te bu temadaki filmlere özel bir önem verildiğini söyleyebiliriz.

Ritmi Hisset / Feel the Beat, 10+

April kendi kariyerine odaklı, New York’ta yaşayan modern dansçı bir genç kızdır. Sadece kendisiyle ilgilenen, bencil biridir. Bu tavrı onun çok istediği bir seçmede elenmesine neden olur. O da bir süreliğine doğduğu küçük kasabaya, babasının yanına döner. Burada eski bir arkadaşı büyük ulusal bir yarışmaya hazırlanan bir çocuk dans grubuna öğretmenlik yapmasını ister. Bol pozitif mesajlı, eğlenceli bir dans filmi. (Netflix)

Dans Hayalleri: Sıcak Çikolata Fındıkkıran / Dance Dreams: Hot Chocolate Nutcracker, 10+

Şöhret (Fame) dizisinden hatırlayacağınız ünlü dansçı ve koreograf Debbie Allen’ın kurduğu Dans Akademisi’ne (DADA) yılda 200 öğrenci alınıyor. Bunların yüzde 75’i burslu. Allen her yıl sonu öğrencileriyle sahnelemek amacıyla Fındıkkıran’ın kendi versiyonu için seçme düzenliyor. Bu tarihten itibaren akademide hummalı bir prova süreci başlıyor. Bu süreç öğrencilere sadece bale öğretmekle kalmayıp çocukların özgüvenli, çalışkan ve cesur bireyler olmalarını sağlıyor... (Netflix)

Yeh Ballet, 13+

15 dakikalık gerçek bir hikaye anlatan ödüllü belgeselden uyarlanan güçlü bir Hindistan filmi. İçinde dans var ama bildiğiniz geleneksel Hint dansları değil. İki gencin hikayesini anlatan filmde onlara azim ve disiplin aşılamaya çalışan ilginç bir bale ustası karakteriyle de tanışıyoruz. Mumbai’de yaşayan iki delikanlı, bağnaz çevreleri ve ailelerinin karşı çıkışlarına rağmen hayallerine kavuşmak için emek veriyor. (Netflix)

Neşeli Ayaklar / Happy Feet, 6+

Memphis ve Norma adlı penguenlerin harika sesleri vardır ve birbirlerini bu sesleri sayesinde bulmuşlardır. Bu popüler ikilinin küçük oğulları Mumble diğer yavru penguenlerden farklıdır. Çünkü Mumble topluluğun şarkı söyleme konusundaki en yeteneksizidir. Buna karşılık Mumble çok iyi dans etmektedir. Ancak onun bu farklılığı pek çok toplulukta olduğu gibi ilgi yerine tepki çeker. Oysa Mumble bir ümitsizlik döneminin ardından herkes için faydalı işler yapacaktır. Faydalı, müzikli ve neşeli bir animasyon. (Netflix)