19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 12.11.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:17

Dexter’a taze kan

Ekranın iyi kalpli seri katili Dexter Morgan, Dexter: New Blood ile beIN Connect’te
Dexter’a taze kan
Elif Eren
2006-2013 arasında Dexter, özellikle dizinin altın çağı olarak tanımlanan ilk dört sezon boyunca büyük yankı uyandırmış ve tabiri caizse ortalığı kasıp kavurmuştu. Seri katilleri hedef alan seri katil, aynı zamanda Miami Metro Polis Departmanı’nın kan analisti olan Dexter Morgan’ın çalkantılı hikayesine odaklanan dizi, sonraları tökezlemeye başlamış ve bu nefes kesici serüveni ne yazık ki başarısız bir finalle sonlandırmıştı. Televizyon tarihinin en kötü finalleri arasında yerini alan son bölümde Dexter, tam köşeye sıkışmışken kaçmayı başarmış ve bir yerlerde oduncu olarak yaşamını sürdürmeye başlamıştı. Bu sönük final üzse de Dexter’ın hayatta kalışı dizinin hayranlarını tüm hayal kırıklığını telafi edecek bir son için umutlandırmıştı.

Tatsız finalin telafisi olur mu?

Dizinin devamı niteliğindeki Dexter: New Blood’ın 10 bölümlük ilk sezonu, 7 Kasım’da Showtime’da başladı. Dexter’ın Miami güneşini gerisinde bırakıp sahte bir yaşama başlamasının ardından 10 yıl geçmiş. Kahramanımız, artık New York’un karlarla kaplı küçük kasabası Iron Lake’in sevilen simalarından, bir avcılık ve balıkçılık mağazasında çalışan Jim Lindsay olarak yaşıyor (Jim Lindsay’in serinin uyarlandığı kitapların yazarının adı olduğunu ilginç bilgiler kontenjanından not düşelim). New Blood’ın öne çıkan yeni karakterleri ise Dexter’ın, yani Jim’in polis şefi kız arkadaşı Angela Bishop (Julia Jones), yeni baş düşmanı Kurt Caldwell (Clancy Brown), Angela’nın kızı Audrey (Johnny Sequoyah) ve True Crime isimli popüler podcast’in sunucusu Molly Park (Jamie Chung). Dexter’a yeni hayatında babası Harry’ninki yerine, son sezonda ölen kız kardeşi Debra’nın hayali eşlik ediyor. Dexter’ın geçmişteki belalılarından seri katil Trinity Killer da yeni dizinin oyuncu kadrosunda yer alan isimlerden. İlk dizinin dördüncü sezonunda Dexter’ın karısı Rita’yı öldüren ve Dexter’ın gazabına uğrayan seri katil Trinity Killer’ın yeni dizide nasıl yer alacağı merak konusu. Dexter’ın artık genç bir erkek olan ve babasının izini bularak yıllar sonra karşısına çıkan oğlu Harrison Morgan (Jack Alcott) da diziye gizem katan karakterlerden. Ortada tüm bunlara ek olarak imha edilmesi gereken bir ceset, Angela üzerinde nüfuz kurmaya çalışan zengin ve güçlü adamlar ve kasabada dükkan açan başka bir seri katil var.

İçindeki ‘Karanlık Yolcu’ ne yapacak? 

Yeni dizinin geçmişin hayal kırıklıklarını telafi edip etmeyeceğini zaman gösterecek. Ancak Dexter’ın ilk dört sezonunun efsanevi yapımcısı Clyde Philips’in New Blood için geri dönmüş olması dizinin fanları açısından hayli umut verici. En çok merak edilen soru ise Dexter’ın içindeki Karanlık Yolcu’ya, yani onu öldürmeye teşvik eden yönüne ne kadar hükmedebileceği. Cevabı öğrenmek için Dexter: New Blood’ı beIN Connect’te izleyebilirsiniz.