14 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.07.2023 13:23 | Son Güncelleme: 14.07.2023 15:13

Disney'in kemer sıkma politikası Marvel ve Star Wars projelerini vurdu

Disney, 2 yıl içinde şirketi finansal düzlüğe çıkarması için emekliliğinden sonra tekrar göreve getirdiği Bob Iger'ın sözleşmesini 2 yıl uzattı. 72 yaşındaki CEO, Marvel ve Star Wars içerikleri için frene bastıklarını, orijinal yapımlarını ise diğer dijital platformlarla paylaşacaklarını söyledi
Disney'in kemer sıkma politikası Marvel ve Star Wars projelerini vurdu

2020'de emekli olduktan 2 yıl sonra Disney'in finansal durumu düzeltmesi için 2 yıllığına göreve getirilen Bob Iger'ın sözleşmesi 2026'ya kadar uzatıldı. Son günlerde Türkiye'de dahil olmak üzere farklı ülkelerdeki kemer sıkma stratejileriyle gündemde olan 72 yaşındaki CEO, CNBC'ye yaptığı açıklamada yeni dönemle ilgili ayrıtılar verdi.

Iger, Marvel ve Star Wars içeriklerine yatırım konusunda frene basacaklarını söyledi. Yıl başında 5,5 milyar dolarlık bir kesintiyi gideceklerini duyuran Disney CEO'su, son yıllarda Marvel TV şovlarında yaşanan patlamanın dikkatlerini dağıttığını itiraf etti.

Wasp: Quantumania ve Indiana Jones gibi hayal kırıklığı yaratan projelerin sayısının artmasının, stratejisini değiştirme kararında etkili olduğu tahmin ediliyor

Iger, şirketin amiral gemisi Disney+'ı desteklemek ve daha fazla müşteri çekmek için benzer kararlar aldığını ve alacağını söyledi. Disney'in son aylarda bazı Pixar animasyonlarını kaçırdığına dikkat çeken Iger, Marvel'in, şirketin orijinal içeriğini dijital yayın platformunu aktarma konusundaki başarısının övgüyü hak ettiğini, ürettikleri dizilerden de faydalandıklarını ancak bunun diğer projelere olan dikkatlerini dağıttığını itiraf etti.

Disney içerikleri diğer platformlarda olacak

Iger bugüne kadar dijital platformların ayakta kalmasında önemli bir unsur olarak kabul edilen orijinal içerikleri paylaşmama stratejisinde de değişikliğe gidileceğinin sinyali iverdi. Amiral gemisi Disney+'ın ilk günleri için stratejilerinin doğru olduğunu belirten Bob Iger, bugünlerde ise içerik paylaşımının göz ardı edilemeyecek bir seçenek olduğunu söyledi.