04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.04.2023 10:14 | Son Güncelleme: 11.04.2023 13:52

Duffer Kardeşler doğruladı: Stranger Things'ten ikinci spin-off projesi

Netflix'te yayınlanan ve büyük bir hayran kitlesine sahip olan Stranger Things'in yaratıcıları Matt ve Ross Duffer’ın yeni bir spin-off animasyon dizisi üzerinde çalıştıkları açıklandı
Duffer Kardeşler doğruladı: Stranger Things'ten ikinci spin-off projesi

Popüler Netflix dizisi Stranger Things’in final yapacak olması çoğu sevenini üzse de yaratıcıları Matt ve Ross Duffer yeni bir animasyon dizisi üzerinde çalıştıklarını açıkladılar. Geçtiğimiz aylarda popüler dizinin bir animesinin geleceğinin açıklanmasının ardından Duffer kardeşler, Stranger Things evreninde geçen isimsiz yeni bir animasyon dizisi üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Yeni çıkacak olan dizi hakkında herhangi bir açıklamada bulunmayan dizi yaratıcıları Duffer Kardeşler, “Her zaman severek büyüdüğümüz cumartesi sabahı çizgi filmleri tarzında bir animasyon Stranger Things hayal ettik ve bu hayalin gerçekleştiğini görmek kesinlikle heyecan verici oldu” dedi. Dizi hakkında başka bir açıklamada bulunmayan Kardeşler açık bir şekilde final sezonunun ardından Stranger Things’i çeşitli şekillerde yaşatacaklarını doğruluyor.

Netflix, canlı aksiyon Stranger Things spinoff dizisi ve öncesini anlatan bir sahne oyunu planlarını da duyurmuştu. Şimdi, Stranger Things'in yolda olanlar listesine bir de animasyon dizisi eklendiğini söyleyebiliriz.

Stranger Things

Stranger Things, ABD yapımı bilimkurgu-korku türündeki Netflix dizisidir. Duffer Kardeşler tarafından yönetmenliği, senaristliği ve yönetici yapımcılığı üstlenilen dizi aynı zamanda Shawn Levy ve Dan Cohen tarafından yaratıldı. Temmuz 2016'da yayınlanan ilk sezonda Winona Ryder, David Harbour, Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Cara Buono ve Matthew Modine ana kadroda, Noah Schnapp ve Joe Keery yardımcı rollerde yer aldı. İkinci sezonda, Schnapp ve Keery ana kadroya dahil olurken Sadie Sink, Dacre Montgomery, Sean Astin ve Paul Reiser ise diziye sonradan katıldı.

Dizinin konusu nedir?

1980'lerde Indiana eyaletinin Hawkins adındaki kurgusal kasabasında konusu geçen dizinin ilk sezonu, genç bir çocuğun kasabada meydana gelen doğaüstü olayların ortasında kaybolması ve kaybolan arkadaşlarını arayan üç çocuğa yardım eden, psikokinetik güçlere sahip bir kızın ortaya çıkışı üzerine yapılan araştırmaları anlatmaktadır.