28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 19.11.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:17

Elbet Bir Gün hayat bana borcunu ödeyecek

Fox TV’nin yeni dizisi Elbet Bir Gün’ün mutfağında, kadınların ezilmeye isyan ettiği yerel hikayeleri anlatmasıyla ünlü yönetmen Gül Oğuz var
Elbet Bir Gün hayat bana borcunu ödeyecek
Hikaye bir kasabada aynı aileye ait beş ceset bulunmasının ardından gündüz televizyonunda Kayıp Hayatlar programında konunun ele alınmasıyla başlıyor. Ailenin geride kalan iki üyesi Feride (Sinem Ünsal) ve Nesime (Şebnem Bozoklu) ise yıllardır kayıp. Nesime’nin eski kocası Cemil’in (Ömer Genç) zulmünden kaçan kız kardeşler bambaşka hayatlar kurarak geçmişlerini geride bırakmışlar. Ancak, Cemil ve Nesime’nin arkasında bırakmak zorunda olduğu kızı Mevsim (Helin Kandemir) ne yapıp edip onları bulmaya kararlı. Diğer yandan Feride’nin kocası Mehmet’in de (Burak Yamantürk) sırları var. Hayatta kalmak için gerçek kimliklerini gizleyen iki kız kardeş programın yayınlanmasının ardından geri dönülmez bir yola girerler. Elbet Bir Gün’de kadınlar erkeklerin zulmünden, yasalarından ve cezalarından kaçıyor ve bu yolda birbirlerine destek oluyor. Ama bu güçlü anlatım yalnızca kız kardeşlikten ibaret değil. Aynı zamanda bir dönüşüme, kişisel bir konunun politik bir duruş haline gelmesine de işaret ediyor. Kaçmak ve özgürlük önemli temalar ama hikaye anlatıcıları aynı zamanda cinsiyet, sınıf, yaşanılan coğrafyanın sınırlarının da bir o kadar farkında.

Hem yerli hem evrensel hikaye

Gül Oğuz’un hikayeleri hem yüzde yüz yerli hem de evrensel. Bu yüzden de çok etkili. Kendi kaderlerinin iplerini almış karakterler yaratmakta üstüne yok. Şebnem Bozoklu, korkusuz ve müdanasız Nesime rolünde harika. Nesime’yi bize böylesine sevdirmesinin bir nedeni de canlandırdığı karakterin hangi koşullar altında olursa olsun espri yeteneğini hiçbir zaman kaybetmemesi. Mevsim’in, Cemil’in memleketim dedikleri Sazlısu, kadınların her türlü zorbalığı gördükleri, mal gibi alınıp satıldığı, ailelerin koca dayağından kaçan kızlarına sırtlarını döndükleri, gücü gücü yetene berbat bir kasaba. Bu cehennemden kurtulmanın tek yolu ise ardına bakmadan kaçmak, yeni hayata sıkı sıkıya sarılmaktan geçiyor. Ve bu kadınlar olur da birileri bu özgürlük mücadelesinde onlara pranga vurmaya kalkarsa, ayakta kalmak için birbirlerini kollamaktan başka şanslarının olmadığını biliyorlar. Most Production yapımı Elbet Bir Gün her Pazar 20.00’de Fox TV’de.