29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.04.2023 08:45 | Son Güncelleme: 08.04.2023 09:27

En popüler 5 video oyununun ekran uyarlamaları

IMDb, sadece oyun olmaktan çıkıp keyifli bir seyir zevki sunan en sevilen 5 video oyununun ekran uyarlamalarını izleyiciyle buluşma tarihlerine göre yazdı
En popüler 5 video oyununun ekran uyarlamaları

1. The Last of Us (2023– ) IMDb 8.9

Oyun dünyasını kasıp kavurmasının ardından şimdi de dizi uyarlamasıyla sevenlerinin karşısına çıkan dizi izleyicisinden tam not almayı başardı. Peki hem oyunseverleri hem de izleyicileri başarısıyla memnun eden The Last of Us dizisinin konusu nedir?


Dünyayı saran ve insanlığın sonunu getiren bir salgının tek çaresi 14 yaşında bir kız olan Ellie'dir. Hayatta tek başına kalan Joel'in görevi ise salgının çaresi olan Ellie'yi bilim insanlarına teslim etmektir. Bu yolda başlarına gelenleri ve aralarındaki ilişkiyi izleyicilerine hissettiren başarılı oyuncular Pedro Pascal ve Bella Ramsey'i izlerken bazen gülebilir bazen de ağlayabilirsiniz. 

2. Cyberpunk: Edgerunners (2022) IMDb 8.3

Cyberpunk 2077 oyununa dayanmakta olan dizi oyunun bir ön bölümü niteliğinde ve oyundaki olaylardan yaklaşık bir yıl öncesini anlatıyor. Cyberpunk: Edgerunners Teknoloji ve vücut değiştirmenin takıntı hâline geldiği gelecekteki bir şehirde, Night City'de hayatta kalmaya çalışan bir sokak çocuğunu konu alan bağımsız, 10 bölümlük bir hikayeyle ekrana geliyor. 

Yolsuzlukla ve sibernetik implantlarla dolu bir distopyada yetenekli ancak umursamaz bir sokak çocuğu, edgerunner yani siberpunk olarak da bilinen kanun kaçağı paralı askerlerden olmak için uğraşır.

3. Halo (2022– ) IMDb 7.1

Aynı adı taşıyan (Halo) video oyunu serisine dayanan bir Amerikan askeri bilimkurgu televizyon dizisi Halo, insanlık ile Covenant olarak bilinen bir uzaylı tehdidi arasındaki 26. yüzyılda geçen destansı bir çatışmayı anlatıyor.
Pablo Schreiber, Master Chief Astsubay John-117 olarak ve Jen Taylor, yapay zeka Cortana karakteri olarak rol alan dizi, 26'ncı yüzyılda Birleşmiş Milletler Uzay Komutanlığı ile insan ırkını yok etmeye kararlı birkaç gelişmiş uzaylı ırkının teokratik-askeri ittifakı arasında yaşanan savaşı konu ediniyor.

4. Arcane (2021– ) IMDb 9

Arcane dizisi, sürekli olarak genişleyen evrenini oyuncularına aktif bir şekilde hissettiren Riot Games'in başarılı oyunu League of Legends'tan tanıdığımız Vi ve Jinx karakterlerinin geçmişine yöneliyor.

Ütopik bir bölgede baskı gören bir yeraltı şehri olan Zaun'da geçen Arcane, efsanevi iki League of Legends şampiyonu Vi ve Jinx'in hikayesini ve onların birbirinden ayrılmasına neden olan gücün hikayesini konu ediyor.

5. Castlevania (2017–2021) IMDb 8.3

CastlevaniaKonami'nin aynı adlı Japon video oyun serisine dayanan bir Amerikan yetişkin animasyonlu web televizyon dizisi. Hikayesinin odak noktasında ise Vala Tepes, nam-ı diğer Kont Drakula. Gizli şatosunda sessiz sakin bir hayat yaşayan Drakula’nın hayatı davetsiz bir misafirin onu ziyaret etmesi ile tamamen değişiyor.


Lisa adlı bu gezgin ve güzel kadın tüm dünyayı dolaşarak bilim öğrenmek ve öğrendiği bilim ile insanlara yardım etmeyi hedefliyor.