19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 10.12.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:18

Fantastik maceralar

Çocukların hayal dünyalarını çalıştıracak çizgi diziler…
Fantastik maceralar
Farklı fantastik hikayelerle yürütülen ve eğlenceyi, heyecanı öne çıkaran animasyon çocuk dizileri özellikle 7 yaş üstü çocukların iyi vakit geçirmelerine sebep oluyor. Şiddet dozu ayarlanmış, diyalogları ve mesajlarıyla da zarar vermeyen detaylar içeren dizilerden bazılarını sıraladık.

Operasyon Hav Hav / Dogs in Space, 9+

Kült bilim kurgu dizisi Uzay Yolu’nun köpek kahramanlı çocuk versiyonu gibi tasarlanmış bir animasyon dizi. Çok da uzak olmayan bir gelecekte, bilim insanları başka galaksilerde insanların yaşayabileceği alternatif bir gezegen keşfetmeleri için geliştirilmiş köpeklerden oluşan bir ekip kurmuşlardır. Kaptan Çöp adlı köpek pilot ile mürettebatının komik maceraları bu operasyonu sık sık tehlikeye sokar. Komik karakterlerin her zaman örnek davranışlarda bulunmadığı, daha çok eğlence odaklı bir çizgi dizi... (Netflix)

Yeşil Yumurta ve Salam / Green Eggs and Ham, 6+

Olaylar Glurfsburg adlı bir kasabadaki hayvanat bahçesinden kaçırılan ‘tavufara’ cinsi bir hayvanla başlıyor. Sonra üst üste yaşadığı başarısızlıklar yüzünden morali hayli bozuk olan mucit Guy ve her zaman neşeli ve iyimser olan Sam’le tanışıyoruz. Guy ve Sam’in yolları tavufara sayesinde kesişecektir. Tavufara’nın peşinde ise ender bulunan hayvanları biriktiren zengin Bay Snerz’in adamları vardır. Hikaye daha ilk bölümünden itibaren hızlı ve aksiyonu bol bir anlatımla başlıyor. (Netflix)

Oz’un Derinliklerinde / Lost in Oz,  7+

Oz Büyücüsü romanını günümüze taşıyan bir animasyon dizi... 12 yaşında son derece akıllı, meraklı ve mucit yetenekleri olan Dorothy ve köpeği Toto, annesi işe gitmek için evden çıkmışken evde buldukları bir defter sayesinde bilmeden bir hortum başlatırlar. Hortum onları evle birlikte Zümrüt şehrine, Oz’un ülkesine götürüyor. Klasik kitabın ana fikrini sürdürerek yüksek teknolojili yepyeni bir evren, olumlu rol modellerle dolu bol maceralı bir animasyon dizisi yaratılmış. (Prime Video)

Kayko ve Kokosh,  7+

Polonya’da çok sevilen bir çizgi roman serisinin bu animasyon dizisi yoğun şekilde Asteriks’i hatırlatıyor. Romalılara benzeyen Çapullar, küçük ve barışçıl bir halk olan Mirmillerin köyünü ele geçirmek ister. Mantık ve aklı temsil eden Kayko ve sürekli aç olduğunu söyleyen iri cüsseli Kokosh aralarına yeni katılan bir yavru ejderle birlikte Çapul askerleriyle mücadele ederler. Biraz eski usül bir estetiği var ama bazı çocukların ilgisini çekebilir. (Netflix)