04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.02.2024 14:04 | Son Güncelleme: 24.02.2024 14:57

Game of Thrones evreni genişliyor: Her yıl bir dizi izleyiciyle buluşacak

HBO yeni Game of Thrones Spin-Off'u Knight of the Seven Kingdoms'ın 2025'te izleyiciyle buluşacağını duyurdu. Bu da 2. sezon için geri sayımda olan House of the Dragon ile birlikte her yıl yeni biri Game of Thrones dizisinin ekranda olacağı anlamanı geliyor
Game of Thrones evreni genişliyor: Her yıl bir dizi izleyiciyle buluşacak

HBO'nun sahibi olan Warner Bros. Discovery'nin CEO'su David Zaslav, bir sonraki Game of Thrones spin-off'u A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight'ın 2025'in sonlarına doğru izleyici ile buluşacağını duyurdu. House of the Dragon'un ikinci sezonunun bu yaz ekrana geleceği, The Hedge Knight'ın ise üç sezon olacağı göz önüne alındığında; bu açıklama HBO'nun her yıl bir Game of Thrones dizisini izleyiciyle buluşturmayı planladığını gözler önüne serdi .Çekim ve prodiksiyon takvimi planlandığı gibi giderse Game of Thrones evreni 2029'a kadar sürecek.

  • House of the Dragon 2: 2024.
  • Knight of the Seven Kingdoms 1: 2025
  • House of the Dragon 3: 2026.
  • Knight of the Seven Kingdoms 2: 2027
  • House of the Dragon 4: 2028
  • Knight of the Seven Kingdoms 3: 2029

"En iyi kadrolardan birini sahibiz"

HBO tarihindeki en iyi kadroya sahip olduklarını savunan Zaslav, "Önümüzdeki çeyrekte Hacks ve House of the Dragon'un ardından DC'nin The Penguin'i ve yeni Dune dizisini izleyiciyle buluşturacağız. 2025'te The White Lotus'un yeni sezonuyla yıla başlayacağız ve onu The Last of Us, Euphoria ve diğer rakipleri takip edecek" diyerek adeta rakiplerine gözdağı verdi. 

Dunk & Egg kitaplarının uyarlaması olacak

A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight, George R.R. Martin'in Game of Thrones ile aynı evrende geçen "Dunk & Egg'in Hikayeleri" (Tales of Dunk and Egg) kitaplarını ekrana uyarlayacak. Dizinin yaratıcıları George R.R. Martin ve senarist Ira Parker (Better Things, Rogue) olacak. House of the Dragon'ı Martin ile birlikte hazırlayan Ryan Condal da dizide yapımcı olarak görev alacak.

Taht savaşlarından önceki düzeni anlatacak

George R.R. Martin'in Dunk & Egg kitapları, orijinal seride anlatılan olayların yaklaşık 90 yıl öncesinde geçiyor ve Westeros’un efsanevi şövalyelerinden olan Ser Duncan the Tall ile yaveri Egg’in maceralarını anlatıyor. Taht üzerinde hak iddia edebilecek Targaryen Ailesi üyelerinden olan Aegon V Targaryen (Egg) ile Ser Duncan’ın Westeros boyunca uzanan maceralarını anlatacak olan dizi, Westeros’un geçmişini ve taht savaşlarından önceki düzeni daha detaylı şekilde tasvir ediyor.