29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 31.03.2023 08:00 | Son Güncelleme: 31.03.2023 09:26

Hafta sonu için ekran önerileri

Hafta sonu için ekran önerileri

Murder Mystery 2 (Netflix)

Adam Sandler ve Jennifer Aniston’ın başrolde olduğu sevilen Netflix filmi Murder Mystery, yeni bir devam filmiyle karşımızda! İkinci filmde kendi dedektiflik ajanslarını kuran Nick ve Audrey çiftimiz, milyarder arkadaşlarının kendi düğününden kaçırılması üzerine kendilerini, kariyerlerini değiştirecek uluslararası bir davanın ortasında buluyorlar. Oyuncu kadrosunda Sandler ve Aniston’ın yanı sıra Mark Strong, Melanie Laurent ve Jodie Turner-Smith gibi isimler de yer alıyor. 

The Constant Gardener (Netflix)

Bir yakın dönem klasiği. City of God ve The Two Popes filmleriyle bilinen, Latin Amerika sinemasının önemli yönetmenlerinden Fernando Meirelles’in filmi The Constant Gardener, uluslararası çapta bir soruşturmayı konu alıyor. Özellikle Soğuk Savaş döneminde geçen casusluk romanlarıyla tanınan John Le Carre’nin kitabından uyarlanan filmde, Kenya’da Afrika İngiliz Yüksek Komisyonu üyesi Justin Quayle’ın, Af Örgütü aktivisti eşi Tessa’nın öldürülmesi üzerine bu cinayeti çözme çabalarını izliyoruz. İngiliz-Alman ortak yapımı filmde Ralph Fiennes, Rachel Weisz, Bill Nighy gibi ünlü oyuncular yer alıyor. 

Leyla’nın Kardeşleri (MUBI)

2022 Cannes Film Festivali’nde FIPRESCI ödülü alan film, anne, baba ve dört erkek kardeşinden oluşan ailesine bakan 40 yaşındaki Leyla’nın hikayesini anlatıyor. Ambargolar altındaki İran’da beklenmedik bir ekonomik krizin baş göstermesi üzerine Leyla, ailesini bu güç durumdan kurtarmak için etkili bir plan kurarken bir yandan da ataerkil sisteme karşı bir başkaldırı sergiler. Daha önce About Elly, Salesman gibi Asghar Farhadi’nin yönettiği filmlerde oynamış Taraneh Alidoosti, filmin başrolünde Leyla’ya hayat veriyor.