27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.04.2021 06:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:15

İnsan taklidi yapan uzaylı beIN Connect’te

Bilim kurgu dizisi Resident Alien’da bir uzaylı kendini dünyada buluyor ve hayran kalıyor. Ama yeni kimliğiyle bize uyum sağlamaya çalışırken komik duruma düşüyor
İnsan taklidi yapan uzaylı beIN Connect’te
Mehmet Dinler
Resident Alien dünyaya düşmüş bir uzaylının, etrafındaki insanlara gerçek kimliğini belli etmeme çabasının ne kadar komik olabileceğini anlatıyor bize. Hele de bu uzaylı, teknolojisi dünyadan fersah fersah önde olan bir gezegenden gelmediyse. SyFy kanalının yeni dizisi ilk sezonunun yayına başladığı ocak ayı ile birlikte büyük ilgi çekti. Türkiye’de beIN Connect’te yayınlanmaya başlamasıyla fark edilmesi arasında da fazla zaman geçmedi açıkçası. Hikaye şöyle: Yolu dünyamıza düşen uzaylı, Dr. Harry Vanderspeigle’i öldürüyor. Sonrasında insanlığa hayran oluyor ve canını aldığı bu kişinin yerine geçiyor. Buraya kadar her şey onun için kolay olsa da devamını getirmek için garip yöntemlere başvurmak zorunda kalıyor ve bu onu hayatını çok güçleştiriyor. İngilizce öğrenmek için Law&Order izlemesi, sosyal hayattaki davranışlarıyla sürekli ilgiyi üzerine çekmesi, bir türlü uyum sağlayamaması… En zoru da onu gerçek haliyle gören 9 yaşındaki bir çocukla uğraşmak zorunda kalması. Bütün bu mücadeleler gerçekten eğlenceli bir diziyi ortaya çıkarıyor. Resident Alien’ın bilim kurguyla klasik Amerikan dramalarını iyi harmanlayan yapısı, “ötekiler”e önem veren karakter şeması ve uyarlandığı çizgi romanı -günümüzdeki birçok çizgi roman uyarlaması dizinin aksine- ekrana iyi yansıtması onu diğerlerinden ayrı kılıyor. Tabii bir de Alan Tudyk’in performansı. Televizyondaki bilim kurgu külliyatının en önemli işlerinden olan Firefly’da oynayan, sonrasında da sesiyle birçok bilim kurgu ve animasyonda çok başarılı işler çıkaran Tudyk kamera önünde de ne kadar iyi bir aktör olduğunu Resident Alien’da kanıtlıyor. Dizinin fragmanında bir kısmını gördüğümüz bardaki dans sahnesi başta olmak üzere, insan olmaya alışan bir uzaylının bütün gariplikleri Tudyk’in performansıyla can buluyor.

Yeni hayata uyum sağlama hikayeleri

Alien World: 2019 yapımı ilginç belgesel, “Dünyadaki kurallar başka gezegenlerde olsaydı uzayda yaşam nasıl olurdu?” sorusunun cevabını arıyor. Biraz güzel doğa görüntüsü, bolca bilim kurgu ve hayal gücüyle çok farklı bir yapım. (Netflix) The Neighbor: Çizgi roman uyarlaması olan bu yapım, tembel ve üşengeç bir adamın karşısına çıkan bir uzaylı sayesinde bir anda süper kahramana dönüşmesini ve bunu çevresinden gizlemesini konu alıyor. (Netflix)
Atypical Season 1
Atypical Season 1
Atypical: Otizmlilere uzaylıdan farksız davranan insanların çoğunlukta olduğu bir dünyaya, otizmli Sam’in ayak uydurma hikayesi. Ajitasyona girmeden “farklı” bir insanı anlatan dizinin son sezonunu hevesle bekliyoruz. (Netflix) Yes Man: Mesele olmadığın biri gibi davranmaksa Yes Man’den daha iyi bir örnek bulmak çok zor. Her şeye hayır diyen bir adamın, başka bir yolu deneme hikayesini anlatan film Jim Carrey’nin en başarılı performanslarından birini sunuyor. (BluTV)