20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 16.07.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:16

Jeremy Clarkson amcanın eğlenceli bir çiftliği var

Dünyaca ünlü otomobil programı sunucusunun çiftlik maceraları
Jeremy Clarkson amcanın eğlenceli bir çiftliği var
Elif Eren
Jeremy Clarkson’ı nasıl bilirsiniz? Uzun yıllar BBC’de yayınlanan ve televizyon tarihinde iz bırakan otomotiv programı Top Gear’ın efsanevi sunucusu, “nevi şahsına münhasır” tabirinin en çok yakıştığı isimlerden biri. İnkar edilemez karizması, sıra dışı mizah anlayışı ve eğlenceli hikaye anlatım tarzı, Clarkson’ı özellikle otomobil tutkunları arasında dünya çapında bir üne kavuşturdu. Tabii, bu ünde fazlasıyla sivri dilli oluşunun ve tartışmalı beyanatlarıyla sık sık şimşekleri üstüne çekmesinin de payı epey büyük. Kariyeri boyunca pek çok sefer ırkçılıkla suçlanan Jeremy Clarkson’ın seveni kadar, sevmeyeni de var. Hayranlarının onu çağırdığı ismiyle Jezza’nın Top Gear  macerası ise 2015’te programın yapımcılarından birine fiziksel saldırıda bulunması ve BBC’den kovulmasıyla son buldu.

Olayların adamı

Top Gear sonrası da Clarkson, tartışmalı olaylarla gündeme gelmeyi sürdürdü. Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, İsveçli çevre aktivisti Greta Thunberg gibi isimlere irili ufaklı sataşmalarıyla adından sıklıkla söz ettiren Clarkson, ekrandan da uzak kalmadı. Diğer Top Gear sunucuları James May ve Richard Hammond ile birlikte dünyayı gezerek, farklı otomobilleri test ettikleri Prime Original yapımı The Grand Tour da başarıya ve popülariteye ulaştı. Sıkı takipçileri uzun süredir Jeremy Clarkson’ın Top Gear muadili bir programla ekrana dönmesini umarken kendisi bambaşka bir yola girdi.

Çiftlikte de aynı

İngiltere kırsalı Cotswolds’taki 400 hektarlık devasa çiftliği ile ilgilenen çiftçi emekli olunca Clarkson, kolları sıvadı ve aslında pek de anlamadığı işlere soyundu. İşte, bir Prime Original yapımı olan Clarkson’s Farm da böyle doğdu. Toprağı ekip biçen, hayvancılık ve arıcılıkla uğraşan, tüm bu işlerden para kazanmaya çalışan Clarkson’a bu macerasında aktris kız arkadaşı Lisa Hogan, genç çiftçi Kaleb gibi birkaç renkli karakter eşlik ediyor. Programın tadı tuzu, Clarkson ile Cotswolds yerlisi karakterlerin arasındaki kaotik anlar ve eğlenceli diyaloglar… Tabii, hektarlarca alanı ekip biçmek ya da onlarca hayvanın bakımını yapmak hiç de kolay değil. Teknik aksaklıklardan kuraklığa, bir sürü sorun çıkıyor ve bunlara dair çözüm çabalarını izlemek programın en heyecanlı yanlarından biri. Hatta birinci sezonun bir kısmı COVID-19 pandemisine denk geliyor. Ve belki de en çok merak edilen sorunun yanıtı: Evet, Clarkson’ın kendine özgü ince espri anlayışı, hayli eleştirel ve hatta alaycı tavırları bu programda da sürüyor. Jeremy Clarkson’ın alışıldık hallerinin yanı sıra bambaşka yönlerine ve günlük yaşamına da tanık olabileceğiniz Clarkson’s Farm, Prime Video’da.

Bir aşk hikayesi

Dünya prömiyerini Sundance’te yapan ve Jüri Büyük Ödülü’nü kazanan 2019 yapımı ünlü film The Souvenir 20 Temmuz itibariyle Netflix kütüphanesinde yerini alacak. Yönetmenlik koltuğunda bu filmle birlikte parlayan Joanna Hogg’un olduğu filmin ikincisi de geçen hafta Cannes’da gösterildi ve çok beğenildi. 80’lerin İngilteresinde kendini tanımaya ve keşfetmeye çalışan bir genç kadının hikayesi. Güvenilmez bir aşıkla birlikte. Çok etkileyici.

The Bold Type

Dergilerin dergi olduğu zamanlara ait, gayet eğlenceli bir dizi. Üç genç kadın New York’ta çıkan bir kadın dergisinde kariyerlerini, romantik ilişkilerini, arkadaşlıklarını ve büyük şehirde yaşama becerilerini dengede tutarken bir yandan da kendilerini keşfediyor. Dördüncü sezon şimdi platformda.

Kendini anlatıyor

Kadın tenisinin son yıllardaki en büyük yıldızı Naomi Osaka. Kazandığı için seyircilerden özür dilemek zorunda kaldığı 2019 Amerika Açık finaliyle birlikte bir anda şöhret olan Japon tenisçinin hayatı bundan sonra çok hızlı değişti. Sponsorlar arttı, reklamlar geldi, başarılar kazanmaya da devam etti. Sadece sporculukla yetinmeyen, bir ikon olmaya karar veren Osaka’nın hikayesinin anlatıldığı mini dizi sonunda Netflix’te yerini aldı. Son yılların en heyecan verici spor figürlerinden birinin hikayesini kendi ağzından dinlemek heyecan verici olacak.