28 Mart 2024, Perşembe
Giriş: 16.02.2022 11:37 | Son Güncelleme: 17.02.2022 14:03

Jessica Pressler, Inventing Anna dizisinin doğruluğu hakkında konuştu

Gerçek hayattaki araştırması Netflix'in popüler dizisi Inventing Anna'ya ilham veren gazeteci Jessica Pressler, dizide neyin gerçek ve neyin kurgu olduğuna açıklık getirdi.
Kaynak: Gazete Oksijen
Jessica Pressler, Inventing Anna dizisinin doğruluğu hakkında konuştu - Resim: 1

"Bu hikâyede anlatılan her şey baştan sona gerçektir. Büsbütün uydurulmuş tüm bölümleri hariç" sloganıyla sunulan Inventing Anna dizisinin 9 bölümlük ilk sezonu 11 Şubat 2022 Cuma tarihinden itibaren Netflix'te izleyiciyle buluştu. Dolandırıcı Anna Sorokin’in müthiş hikayesi, gazeteci Jessica Pressler’ın cezaevindeyken yazdığı ve New York dergisinde yayımlanan (2018) makalesine dayanıyor. Pressler, dizinin gündeme oturması sonrası Vulture'a verdiği röportajda ekrana yansıyanların doğruluğu hakkında konuştu.

Jessica Pressler, Inventing Anna dizisinin doğruluğu hakkında konuştu - Resim: 2

Jessica Pressler, Sorokin (Julia Garner) hakkında yazarken tıpkı dizideki Vivian (Anna Chlumsky) gibi hamileliğinin epey ileri aşamasında olduğunu doğruladı. Dizi, Vivian'ın editörlerinin haberi ciddiye almakta çok isteksiz olduğunu gösteriyor. Ancak Pressler bunun gerçeğe tam olarak uygun olmadığını söyledi.

Jessica Pressler, Inventing Anna dizisinin doğruluğu hakkında konuştu - Resim: 3

Pressler "Açıkçası onlar New York'taki gerçek patronlarımız değil. Patronlarımız bunun tam tersi. Dizide patronların genel olarak ataerkil düzene sahip çalışma ortamlarını temsil ettiğini düşünüyorum" dedi.

Jessica Pressler, Inventing Anna dizisinin doğruluğu hakkında konuştu - Resim: 4

Amerikalı gazeteci "Burada gerçek, kurguyla örülüyor. Ünlü olmayan biri hakkında 8 bin kelimelik haber yazmak hiç de kolay değildi. Şimdi kolay olabilir. Benden Wall Street'te geçen bir Me Too haberi yazmamı istemişlerdi ve o kadar kolay anlaşılır bir şekilde olmasa da tam olarak böyle yanıt vermiştim" diye konuştu.