19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.04.2021 03:48 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:15

June’a rahat haram

Damızlık Kız’ın Öyküsü dördüncü sezonuyla 28 Nisan’da BluTV ekranlarında olacak. İşte yeni sezonda bizi bekleyen dört sürpriz! Kim derdi ki bu sezonu Gilead’dan daha hallice bir ortamda izleyeceğiz
June’a rahat haram
Elif Türkölmez Damızlık Kız’ın Öyküsü’nün (Handmaid’s Tale) dördüncü sezon müjdesini aldığımızdan beri 28 Nisan’ı bekliyoruz. Fakat dünya Gilead’dan hallice bir ortama dönmüşken June’un (Elisabeth Moss) dertleri bizi kesmeye devam edecek mi bilemiyoruz. Yapımcı Bruce Miller TV Guide’a yaptığı açıklamada “June’u çok zor günler bekliyor. Kimse özgürlük mücadelesinin kolay olduğunu sanmasın. Bu sezon June’a lolipop yok!” demiş. Merak etmeyin Bay Miller, uzun süre lolipop yalamamanın ne demek olduğunu iyi biliyoruz.

Dördüncü sezondan dört sürpriz

1- Kanada’ya daha sık gideceğiz Üçüncü sezon sonunda 165 çocukla beraber Gilead’dan kaçmayı başaran Rita’nın (Amanda Brugel) yeni hayatına bu sezon daha sık misafir olacağız. Bu da demek oluyor ki Kanada’daki çekimler en az Gilead’dakiler kadar bol olacak. Böylece Gilead’ın hafakan çağıran yeşil filtreli karanlık atmosferi Kanada’nın kızıl-kahve tonlarıyla yumuşayacak. İcabında bir çocukla sokağın başındaki bakkala gidip dönmekte zorlanan faniler olarak, 165 çocukla Kanada’ya kaçabilen Rita’ya olan hayranlığımız bu sezon daha da artacak. Karısı Sylvia (Clea Duvall) ile yeniden bir ilişki kurmaya çalışan Emily’nin (Alexis Bledel), June’un bebeğine bakan kocası Luke’un (O-T Fagbenle) ve daha evvel ‘dünyanın en yaşanabilir ülkesi’ne kapak atmayı başarmış olan tüm Gilead’lıların hikayeleri de böylece derinlik kazanma fırsatı bulacak. 2- Bu kız da kim? Yeni sezon yeni bir simayla, Netflix’in mini serisi The Haunting of Hill House’tan hatırlayacağımız McKenna Grace ile açılacak. Kendisinden yaşça büyük bir kumandanın genç ve zeki karısı Mrs. Keyes rolünde izleyeceğimiz Grace’in sessiz ve itaatkar çehresinin altında çılgın bir ruh gizlediği ve hanımağası olduğu çiftlikte epey büyük kazanlar kaldıracağı konuşuluyor. Henüz 15 yaşındaki McKenna’nın oyunculuğunu da Gilead’da görmeye pek alışkın olmadığımız ‘asi eş’ karakterini de merak ediyoruz. 3- Anketlere bakılırsa Nick’i harcayacaklar Üçüncü sezonun altıncı bölümünden beri ortalıkta görünmeyen Nick (Max Minghella) bu sezon geri dönüyor, üstelik, çok da parlak olmayan zekasıyla birleşen görev adamlığından kaynaklandığını düşündüğüm sessizliğini bozuyormuş. Nick’in Gilead öncesi hayatının anlatılacağı yeni sezon öncesi yapılan izleyici anketlerinde June’un kurtulmasına yardım edecek kişinin yüzde 58 oranında Nick olacağı tahmin ediliyor ve aşkı uğruna hayatını kaybetmeyi göze alan Nick’in Gilead hükümeti tarafından idam edileceği konuşuluyormuş. 4- Kızım olmadan asla! June’un, serinin başından beri verdiği en büyük mücadeleyi nihayet kazanıp kızı Hannah’ya (Hannah Bankole) kavuşacağı da yapıma yakın kaynaklardan yükselen fısıltılar arasında. Elizabeth Moss da bir röportajında “Zamanı geldi!” deyip gülümseyerek June’un bu sezon Hannah’yı Gilead’ın elinden alacağının sinyallerini vermişti zaten. Anlaşılan June nihayet bu sezon, kızlarına ve kendisine özgürce yaşayabilmelerini garantileyen birer pasaport alabilecek. Ve umalım ki birer de lolipop.