20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 29.10.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:17

Küçükler de sinemaya gitmeyi özlemiştir 

Şu anda sinemalarda, çocukların ve ailelerin de izleyebileceği gayet güzel filmler var
Küçükler de sinemaya gitmeyi özlemiştir 

Pandemi sırasında yaşadığımız büyük kapanma dönemlerinin en çok vurduğu sektörlerden biri kuşkusuz sinemaydı. Açılmanın ardından yeniden eski günlerini yakalamaya çalışan salonlar, her hafta gösterime giren en az 10-12 yeni filmle seyircileri maske-mesafe tedbirlerini de bozmadan tekrar çekmeye çalışıyor. Bu trafik içinde çocukların aileleriyle izleyebilecekleri bazı sinema filmleri mevcut. Hâlâ izlemeyenler ve ailece gitmeyi düşünenler varsa aşağıdaki dört filme bir baksınlar...

Patron Bebek 2: Aile Şirketi,  7+

İlk filmde 7 yaşındaki Tim’in hayatı, aileye yeni gelen Ted adlı bebek nedeniyle alt üst oluyordu. Çünkü Ted’in ‘Bebek Şirketi’ tarafından gizli bir görevle gönderildiğini keşfediyordu. Devam filminde onların yetişkin halleriyle tanışıyoruz. Ancak Tim bu sefer de küçük kızının bir Bebek Şirketi ajanı olduğunu keşfediyor. Aile olmak, kardeşlik duygusu, dayanışma ruhu gibi temalarda pozitif mesajlar var ama ilk film gibi biraz fazla hızlı, gürültücü ve sivri esprilerle dolu olduğunu belirtmek gerek.

Luka, 6+

Son yıllarda çocukların bireysel özgürleşmelerine önem verilmesi gerektiğini söyleyen; özgüvenlerini artırmanın yollarını, etraflarındaki insanlardan farklı olmaktan ya da görünmekten korkmamalarını anlatan çok büyüme hikayesi yapılıyor. Luka da ‘büyüme’yi ‘denizden çıkmış balık’ metaforuna bağlayarak ele alan sevimli bir film. Kayıp Balık Nemo ve Küçük Deniz Kızı gibi filmlerle kardeş sayılabilecek Luka, bizi güneşli küçük bir İtalyan sahil kasabasının sakin güzelliğine götürerek arkadaşlık üzerine duygusal ve keyifli bir masal anlatıyor.

Robot Ron: Bir Sorun Var,  7+ 

Okuldaki diğer çocuklarla sosyalleşme problemi yaşayan Barney için günler biraz yalnız ve mutsuz geçmektedir. Bütün çocukların internetle uyumlu çalışan son teknoloji ürünü ‘arkadaş’ robotları varken onun yoktur. Doğum gününde babası defolu bir robotu ucuza alır ve olaylar bundan sonra sürprizlerle gelişir. Film, gerçek arkadaşlığın değerini anlatırken çok popüler olmanın bazen o kadar iyi bir şey olmadığına ve teknolojinin pozitif kullanımının önemine de değiniyor.

Peter Rabbit: Kaçak Tavşan, 6+

İlk Tavşan Peter filminde tanıştığımız, İngiltere kırsalında iki komşu evde yaşayan Thomas ve Bea, bütün çiftlik ahalisinin ve özellikle de Tavşan Peter’ın şahitliğinde evlenirler. Bea’nın Peter ve kardeşlerinden ilham alarak oluşturduğu çocuk kitapları serisi çok ilgi görmüştür. Peter da artık eski yaramazlıklarını bırakmış, daha sakin bir tavşan olmaya çalışıyordur ama aksiyon tekrar onları bulur. İzlemesi keyifli, komedisi yüksek ama ilkinde olduğu gibi çizgi film şiddeti yer yer biraz abartılı.