26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.04.2023 11:29 | Son Güncelleme: 25.04.2023 11:51

Netflix Güney Kore yapımlarına 2,5 milyar dolar yatırım yapacak

Güney Kore yapımlarına olan ilginin giderek artmasıyla birlikte Netflix kendine bir fırsat yarattı. Platform ülkedeki dizi film yapımları için 2,5 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını duyurdu
Netflix Güney Kore yapımlarına 2,5 milyar dolar yatırım yapacak

Kore Dalgası ya da Hallyu olarak bilinen Güney Kore'nin eğlence sektörü son yıllarda küresel bir patlama yaşadı. BTS ve Blackpink gibi K-pop gruplarının başını çektiği müzik piyasası bu yükselişe öncülük ediyor. Yayın platformu ise bu avantajı fırsata çevirmeyi planladığı açıkladı.

Netflix yaptığı açıklamada, Kore dizileri, filmleri ve senaryosuz şovlar üretmek için gelecek dört yıl içinde Güney Kore'ye 2,5 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını ve şirketin 2016'dan bu yana pazara yaptığı yatırım miktarını iki katına çıkardığını söyledi.

ABD yayın servisi duyuruyu Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol ile Netflix eş CEO'su Ted Sarandos arasında yapılan görüşmenin ardından yaptı. Yoon, altı günlük bir devlet ziyareti için pazartesi günü Washington'a gitti.

2021 yılında rekor seviyeye ulaştı

Son resmi verilere göre, 2021 yılında müzik, video oyunları ve filmler de dahil olmak üzere içerik ihracatı 12,4 milyar dolarla rekor seviyeye ulaştı. Sarandos yaptığı açıklamada, yayın platformunun Squid Game, The Glory ve Physical:100 gibi Güney Kore içerikleri tarafından üretilen küresel hitlerine atıfta bulunarak, "Bu kararı alabildik çünkü Kore yaratıcı endüstrisinin harika hikayeler anlatmaya devam edeceğine büyük güven duyuyoruz" dedi. Netflix geçen hafta beklenenden daha düşük bir büyüme tahmininde bulundu çünkü iyileştirmeler yapmak için ikinci çeyrekte izinsiz şifre paylaşımını azaltmaya çalışıyor.