29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 02.05.2022 16:46 | Son Güncelleme: 02.05.2022 17:58

Netflix Meghan Markle’ın animasyon dizisi Pearl'ü iptal etti

2011'den bu yana ilk kez abone kaybeden ve bu nedenle hisse değerleri düşen Netflix, ekonomik tedbirleri devreye aldı. Öyle ki Kraliyet Ailesi üyeleri bile kesintiden kurtulamadı. Meghan Markle’ın yaratıcısı olduğu animasyon dizi projesi Pearl rafa kaldırıldı
Netflix Meghan Markle’ın animasyon dizisi Pearl'ü iptal etti

Netflix, geçen ay bu yılın ilk çeyreğine ilişkin bilançosunu açıkladı. 200 bin abone kaybeden dijital yayın platformu, bu gelişme sonrası borsada düşüş yaşadı. Şirketin dünya genelindeki toplam abone sayısı 221,6 milyon olsa da; 2011'den bu yana ilk defa abone kaybetmesi ve yıllık hedefinden (2.5 milyon) 2 milyon az üyeye ulaşması piyasayı da etkiledi. Nasdaq’da Disney’in hisseleri yüzde 4, Warner Bros’un hisseleri ise yaklaşık yüzde 5 değer kaybetti.

Netflix'in Ukrayna savaşıyla Rusya'dan çekilmesinin 700 bin üye kaybına neden olduğu tahmin ediliyor

Yılın ikinci çeyreğinde de abone kaybetmesi beklenen Netflix, giderlerini azaltmak için bazı projeleri iptal etmeye başladı. İngiliz Kraliyet Ailesi'ndeki görevlerinden ayrılarak (Megxit*) ABD'ye yerleşen Meghan Markle ile Prens Harry bile ekonomik tedbirlerden etkilendi. Sussex Düşesi'nin yaratıcısı olduğu Pearl adlı animasyon dizi projesi rafa kaldırıldı.

*Gazeteler saraydan ayrılık haberini, İngiltere’nin AB'den çıkışı için kullanılan Brexit'e benzeterek Megxit ifadesiyle duyurdu. O günden beri ünlü çiftin görevlerini bırakması bu şekilde kullanılıyor

Şirket CNBC'ye verdiği demeçte; iptalin Netflix'in animasyon dizileri etrafında aldığı stratejik kararların bir parçası olduğunu söyledi. Kraliyet Ailesi eski üyelerinin bile ayrıcalık alamadığı listede Dino Daycare ve Boons and Curses gibi başka animasyonlar da yer aldı.

Pearl'ün  tarihteki etkileyici kadınlardan ilham alan 12 yaşındaki bir kızın maceralarını anlatması planlanıyordu

Prens Harry ile Meghan Markle tarafından kurulan ve 11 şirketten oluşan dev bir şirketler ağı olan Archewell Productions aracılığıyla yaratılan dizi, henüz geliştirme aşamasındaydı. Çeşitli diziler, belgeseller, uzun metrajlı filmler ve çocuk programları oluşturmak amacıyla, 2020 yılında kurulan Archewell Productions’ın ilk animasyon dizisi, tarih ve fantezinin harmanlanacağını Pearl olacaktı.

Buna rağmen Netflix, Archewell Productions ile başka projeler üzerinde çalışmaya devam ettiklerini, Heart of Invictus adlı bir belgeselin planlandığı gibi hayata geçirileceğini duyurdu.

Heart of Invictus, Prens Harry tarafından başlatılan ve görev sırasında yaralanan askerlerin spor yarışmaları için düzenlenen Invictus Oyunları'ndaki atletleri anlatacak

Pandemide çok güçlü büyüdü

Bazı analistler Netflix'in pandemi boyunca çok güçlü bir şekilde büyüdüğünü ve artık büyümek için önünde kolay bir yol kalmadığını düşünüyor. Disney ve Amazon'un bu alanda yarattığı rekabet de Netflix'in işini zorlaştırıyor. Dünya genelinde enflasyonla mücadele edebilmek için harcamalarını kısan tüketicilerin de ilk yaptığı tasarruflardan biri, Netflix ve benzeri abonelikleri sonlandırmak oluyor. 

Netflix'in mayıs rehberi belli oldu

 

Üyelik ücretleri değişti

Netflix geçen haftalarda abonelik ücretinin Türkiye'de de artacağını duyurmuştu. Değişiklikle birlikte, temel plan ücreti 26,99 TL’den 37,99 TL’ye, standart plan ücreti 40,99 TL’den 57,99 TL’ye ve özel plan ücreti de 54,99 TL’den 77,99 TL’ye çıkarıldı.

 (Kaynaklar: CNBC, BBC, Deadline)