27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.06.2023 13:46 | Son Güncelleme: 10.06.2023 13:54

Netflix'te şifre paylaşımı kalktı abonelikler patladı

Netflix hesap paylaşımı yapan müşterilerine yönelik önlemlerini genişletme hamlesinden karlı çıktı. Abone kaybedeceği konuşulan dijital yayın platformu, tam tersine yüzde 102 artışla son 4,5 yılın rekorunu kırdı. Üstelik veriler hesabının kapatanların yarıya yakınının geri adım atacağını gösteriyor
Netflix'te şifre paylaşımı kalktı abonelikler patladı

Netflix şifre paylaşımına yönelik baskısını ABD ve 100'den fazla ülkeyi kapsayacak şekilde genişletti. Kullanıcıları hesaplarını evlerinin dışında kullanmak istiyorsa ücret ödemeleri gerektiğini duyurdu. Bu hamlenin dijital yayın platformuna zarar vereceğini savunanlar ilk verilere göre büyük oranda yanıldı. 

ABD'de rekor kırıldı

Business Insider'ın haberine göre; ABD’de şifre paylaşımının yasaklanmasından sonraki 4 günde günlük 73 bin yeni abone geldiği gözlemlendi. Bu rakam önceki 60 günlük ortalamaya göre yüzde 102 artış anlamına geliyor. Sonraki 2 günde ise günlük 100 bin yeni abone ortalaması yakalandı. Bu da son 4.5 yıldaki en yüksek ortalamaya denk geliyor. Analiz şirketi Antenna, 4 gündeki artışın son 4,5 yılın rekoru olduğunu açıkladı.Kayıtlar kadar olmasa da iptallerin de arttığını belirten Antenna, kayıtların iptallere oranının önceki 60 günlük döneme kıyasla yüzde 25,6 arttığını ekledi. Antenna, ilk verilerin Covid-19 kısıtlamalarının başladığı ve insanların evine kapandığı Mart ve Nisan 2020’de toplanan abone sayısından bile fazla olduğunu duyurdu.

Üyeliğini iptal edenlerin dönmesi bekleniyor

Kısa süre önce yapılan anketler şifre paylaşanların yüzde 62'sinin yeni hesap açmak yerine Netflix'i kullanmayı bırakacaklarını ortaya koyuyordu. Ancak tüketicilerin anketlerde hizmetleri iptal etme isteklerini abartmaya eğilimli oldukları biliniyor. Bu nedenle yüzde 48'den çok daha fazlasının iptal edildikten sonra Netflix'e geri dönmesi sürpriz olmayacaktır.