28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.09.2023 11:34 | Son Güncelleme: 30.09.2023 13:26

Obama işi sıkı tutuyor: İlk kurmaca filminin senaryosuna müdahale etti

Barack Obama'nın kendi yapım şirketinden çıkacak ilk kurmaca film olan ve yakında Netflix'te izleyiciyle buluşacak Leave The World Behind'ın senaryosuna ufak dokunuşlarda bulunduğu ortaya çıktı
Obama işi sıkı tutuyor: İlk kurmaca filminin senaryosuna müdahale etti

Rumaan Alam'ın 2020 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan Leave the World Behind, 8 Aralık'ta Netflix'te izleyiciyle buluşacak. Julia Roberts ve Ethan Hawke'ın başrollerinde yer aldığı yapım aynı zamanda Barack ve Michelle Obama ait olan Higher Ground Productions şirketinin ilk kurgusal filmi olma özelliğini taşıyor. Aynı zamanda Mr. Robot ve Homecoming'in yaratıcısı olan filmin yazarı ve yönetmeni Sam Esmail, Vanity Fair verdiği röportajda Obama'nın filminin senaryosunu geliştirmede kendisine yardımcı olduğunu itiraf etti.

Barack, romanı 2021 yaz okuma listesine dahil etti ve film uyarlamasını mükemmelleştirmek için kişisel olarak yatırım yaptı.

46 yaşındaki yönetmen "Senaryonun ilk taslaklarında olayları kesinlikle filmdekinden çok daha ileri götürmüştüm ve Başkan Obama edindiği deneyimle, olayların gerçekte nasıl gelişebileceğiyle ilgili ayaklarımın biraz yere basmasını sağladı" dedi.

"Senaryoda pek çok notu vardı"

Esmail "Çok fazla yanılgıya düştüğümü sanıyordum. Bunu söylemesi beni çok korkuttu. Karakterler ve onlara karşı kuracağımız empati hakkında pek çok notu vardı. Onun büyük bir sinema aşığı olduğunu söylemeliyim ve sadece geçmişinden gelen şeyler hakkında notlar vermiyordu. Kitabın hayranı olarak notlar veriyordu ve gerçekten iyi bir film görmek istiyordu" diye konuştu.

Leave the World Behind hakkında

Psikolojik gerilim filmi Leave the World Behind'ın başrollerinde Julia Roberts ve Ethan Hawke, dünyayı tehdit eden bir felaketin yaşandığı Long Island'da tatil yapan bir çifte hayat veriyor. Mahershala Ali ise çiftin kiraladığı evin sahibini canlandırıyor. Ev sahibi, kızıyla (Myha'la Herrold) birlikte felaketten kaçan bir mülteci olarak ortaya çıkar ve dünyanın sonun yaklaşırken iki aileyi birbirlerine güvenmeye zorlar.