24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.03.2021 06:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:15

Problemli süper kahraman Prime’da

Babanız işinde dünyanın en iyisiyse bu sizin hayatınızı çok zorlaştırabilir. Invincible’da Mark Grayson tam da bu problemi yaşıyor
Problemli süper kahraman Prime’da
Mehmet Dinler
Bir alanda dünyanın en iyilerinden biriyseniz bu aynı alanda mücadele edecek çocuklarınız üzerinde büyük bir baskı olabiliyor. Basketbolda, futbolda, oyunculukta, yazarlıkta… Babalarının mirasını devam ettirmek zorunda hisseden çocukların yaşadıkları çok zorlayıcı olabilir. The Walking Dead’in yaratıcılarından Robert Kirkman’ın imzasını taşıyan yeni animasyon Invincible tam da bu derdi konu ediniyor. Mark Greyson isimli ergenin, sıradan bir çocuk olmasıyla arasına giren; babasının dünyanın en güçlü insanı olması ile mücadelesi eğlenceli olduğu kadar rahatsız da edici. Çünkü mısır gevreği yerken babasının Beyaz Saray’ı kurtarmasını izleyen bir ergeni tamamen anlamak mümkün değil. Neden babası gibi olmayı istediğini anlamak daha olası. Mark’ın hem güçlerini keşfetme süreci hem de babasının “tatsız” sırlarını öğrenme süreci her süper kahraman hikayesinden alışık olduğumuz konulardan aslında. Neredeyse bütün origin hikayeleri (süper kahramanların ortaya çıkış hikayeleri) bir yandan yeni güçlerini keşfedip bunlarla baş etmeye çalışırken bir yandan da ailesinin sırlarını çözmesi gereken süper kahramanları içerir. Invincible ise burada tarzıyla fark yaratıyor; normal hayatında görünmez hisseden bir ergenin var olma mücadelesini yansıtmanın yanında süper kahramanlık kavramına da eleştirel bir boyut getiriyor. Tıpkı bunu en başarılı şekilde yapan The Boys gibi, Invincible da tüm bölümleriyle Prime Video’da yer alacak. 26 Mart itibariyle ilk bölümü yayınlanacak serinin yeni bölümleri her cuma platformda olacak.

Dizinin en büyük artısı seslendirme yapan kadro... 

Dizinin teması, çizim kalitesi ve aksiyon kısımları izlemeyi keyifli hale getirse de en büyük artısı kesinlikle seslendirme kadrosu. Dünyanın en güçlü adamı, sinir bozucu baba Nolan Greyson’ı canlandıran Oscar ödüllü ünlü aktör J.K. Simmons başta olmak üzere, Gillian Jacobs, Mark Hamill, Zachary Quinto, Khary Payton ve Malese Jow gibi ünlü aktörlerle dolu kadro dizinin seviyesini üstlere çekiyor. Mark’ı seslendiren başroldeki Steven Yeun’un, Glenn Rhee rolüyle The Walking Dead’de sezonlar boyunca yer almış olması da elbette tesadüf değil. Ayrıca kendisi bu yıl Minari filmi ile Oscar’a aday Invincible; hikayesiyle ve kadrosuyla animasyon seven yetişkinler için tam kıvamında bir dizi olacak gibi görünüyor. 

Bu animasyonlar yetişkinler için

Rick And Morty Dede ile torun olarak boyutlar arası maceralara atılmayı kim istemez? Rick and Morty toplumsal eleştiriyi her boyutta yapmasıyla en çok ses getiren yapımlardan biri oldu. (Netflix)
The Legend of Korra
The Legend of Korra
The Legend of Korra Anarşistler, ruhani ve fiziksel dünya dengesini kurmak isteyenler, Avatar’ın denge bozduğunu iddia eden yenilikçiler. Legend Of Korra çocuk dizisinden daha fazlası… (Netflix) BoJack Horseman Dünyanın en depresif atı, altı sezon bizi de hüznüne ortak etti. Sadece bir animasyon değil belki de tgelmiş geçmiş en iyi durum komedisi, Hollywood’a en içeriden bakış. (Netflix)
Disenchantment
Disenchantment
Disenchantment İblislerle ve elflerle alem yapmayı seven bir anti prensesin öyküsü. The Simpsons’ı yaratan Matt Groening imzasını taşıyor. Yetişkinler için çok öğretici. (Netflix)