26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.07.2022 15:38 | Son Güncelleme: 30.07.2022 15:46

RTÜK'ün inceleme başlattığı Netflix dizisi Jurassic World Kretase Kampı'na yakın bakış

RTÜK Başkanı Ebubekir Ebubekir Şahin, Netflix'te yayınlanan Jurassic World Kretase Kampı adlı yapım hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı. Peki ama orjinal adı Jurassic World: Camp Cretaceous'ın konusu ne, kadrosunda kimler var?
RTÜK'ün inceleme başlattığı Netflix dizisi Jurassic World Kretase Kampı'na yakın bakış

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Netflix'te ekrana gelen Jurassic World Kretase Kampı (Jurassic World: Camp Cretaceous) hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı.

İçereğin çocuk ve gençleri olumsuz etkileyebileceğine dikkat çeken Şahin Twitter'dan yaptığı açıklamada "RTÜK olarak dijital platformları yakından takip ediyoruz. Çocuk ve gençleri olumsuz etkileyebilecek, değerlerimizi hiçe sayan içeriklere müsaade etmemekte kararlıyız. Bu bilinçle, Netflix platformunda yayınlanan Jurassic World Kretase Kampı adlı yapım hakkında inceleme başlatılmıştır" dedi.

 

Jurassic World: Kretase Kampı hakkında

Sürekli genişleyen Jurassic Park evreni, film serilerine devam ederken, dizileri ve animasyonlarıyla da yayın hayatına devam ediyor. Gişe rekorları kıran Jurassic World filminin zaman çizelgesinden farklı ilerleyen DreamWorks CG animasyon dizisi Jurassic World: Kretase Kampı'nın 5 sezonu Netflix'te yayınlanıyor.Universal Pictures ve Steven Spielberg’in Amblin Entertainment adlı yapım şirketinden gelen ilk sezon, Isla Nublar'ın karşı tarafında yeni bir macera kampında hayatta bir kez yaşanacak bir deneyim için seçilen altı gençten oluşan bir grubu konu alıyor.Dinozorlar adayı kasıp kavurduğunda kampçılar mahsur kalır. Netflix, mahsur kalan kampçılar Isla Nublar'da hayatta kalmak için mücadele ederken ve dizi Jurassic World filmindeki olayların ötesine geçiyor. İlk iki sezon 8, üçüncü sezon 10, dördüncü sezon 11, beşinci sezon ise 12 bölümden oluşuyor.

Jurassic World: Kretase Kampı, Spielberg, Colin Trevorrow, Frank Marshall, Scott Kreamer, Aaron Hammersley ve Lane Lueras'ın baş yapımcılığında çekilirken, Scott Kreamer ve Aaron Hammersley ayrıca showrunner olarak yer alıyor.

Jurassic World: Kretase Kampı kadrosu

Dizinin orijinal seslendirme kadrosunda Paul Mikel Williams, Sean Giambrone, Kausar Mohammed, Jenna Ortega, Ryan Potter, Raini Rodriguez, Jameela Jamil ve Glenn Powell gibi isimler bulunuyor.