29 Mart 2024, Cuma
Giriş: 28.07.2022 15:00 | Son Güncelleme: 29.07.2022 11:41

Bu hafta platformlarda bizi bekleyen yapımlar

Mehmet Dinler'in derlediği TRT2, MUBİ ve Netflix'te bizi bekleyen yapımlar
Bu hafta platformlarda bizi bekleyen yapımlar - Resim: 1

TRT2 

Cortex (Korteks)

Eğer film karakteri bir polisseniz asla emekli olamazsınız. Alzheimer olsanız dahi. 2008 yapımı Nicolas Boukhrief filmi de Charles Boyer’in bir bakımevine yerleşip huzurla emekliliğin tadını çıkaramamasını anlatıyor. Birkaç kişi garip şekilde ölüyor ve yaşlı polis kendini tekrar araştırma yaparken buluyor. (29 Temmuz Cuma)

Bu hafta platformlarda bizi bekleyen yapımlar - Resim: 2

Ghasideyeh gave sefid (Beyaz İneğin Türküsü)

İran’dan bir kadın mücadelesi. Kocası yalan bir ifadeyle idam edilen ve çocuklarına tek başına bakan bir kadın, kayınbiraderiyle evlenmesi için baskı yapan aile, sıkıntı, dert ve mücadele… Maryam Moghadam’ın yazıp yönetip bir de kamera karşısına geçtiği film gerçekten insanın içine dokunuyor. (30 Temmuz Cumartesi)

Bu hafta platformlarda bizi bekleyen yapımlar - Resim: 3

Big Fish (Büyük Balık)

Yönetmen Tim Burton, oyuncular Ewan McGregor, Albert Finney ve Jessica Lange… Burton’ın tarzının bir miktar dışındaki 2021 yapımı film, babasının hastalığı nedeniyle eve dönen bir adamı merkezine alıyor. Babasını anlayabilmek için hikayeler toplayan oğlun belki de son vazifesi bu. (31 Temmuz Pazar)

Bu hafta platformlarda bizi bekleyen yapımlar - Resim: 4

The 39 Steps

Temmuzun son haftasında bir Alfred Hitchcock filmi izleyebilmek için bu kez TRT İzle uygulamasına gidiyoruz. Ünlü yönetmenin uluslararası alanda başarı kazandığı ilk filmi. Bulunduğu bölgeye yabancı, yine işlemediği bir suç üstüne kalan masum bir adam ve onun masumiyetini kendi kanıtlama macerası. (TRT İzle)