20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 12.11.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:17

Sinemanın ardından platformda 

Sinemada izlenmeleri için üretilmiş filmlerin tadı, platformlar için üretilenlerden daha bir farklı oluyor her zaman! 
Sinemanın ardından platformda 
Sinema için çekilmiş çocuk ve aile filmleri dijital platformların vazgeçemediği ve sürekli kütüphanelerine eklemeleri gereken içerik türlerinden biri. Türkiye’de de vizyonda ilgi görmüş bazı yapımlar geçtiğimiz birkaç haftada listelere alındı. Belki aralarında kaçırdıklarınız da vardır...

Kuzular Firarda: Uzay Parkı / Farmageddon,  5+

2007’deki dizisinden beri ilgiyle takip edilen koyun Shaun ve arkadaşlarının bu ikinci sinema filminde kahramanlarımızın gündelik çiftlik yaşantılarına ve çoban köpeği Bitzer’le olan didişmelerine yeni bir heyecan karışır. Ormana iniş yapan küçük bir uzay gemisinden inen ve değişik süper güçlere sahip olan sevimli bir uzaylı çocuk Lu-La ile Shaun’un yolu kesişir. İkisi Lu-La’nın tekrar evine dönmesi için çalışmaya başlarlar. Yine çok eğlenceli esprilerle donatılmış bol kahkahalı bir macera. (BluTV)
Kirpi SonIc
Kirpi SonIc

Kirpi Sonic / Sonic the Hedgehog,  8+

Ünlü oyun şirketi Sega’nın en popüler oyunlarından biri olan Sonic, 1990’larda çocukların en çok oynadığı konsol oyunlarından biriydi. Oyunun kahramanı çocuk bedenine yaklaştırılan ve çok hızlı koşabilen mavi bir kirpi olan Sonic, yaşadığı küçük Amerikan kasabası Green Hill’de kimseye görünmeden, kendi küçük evreninde günlerini geçirirken geniş yetkilerle donatılmış bir hükümet ajanı olan Robotnik ekibiyle birlikte kasabaya gelir. Jim Carrey’nin renk kattığı film çok dinamik ve eğlenceli ama küçük çocuklar için biraz şiddetli. (Netflix)

Ayı Paddington 2 / Paddington 2,  6+

Sevilen bir çocuk kitapları serisinden uyarlanan 2014 yapımı Ayı Paddington çok sevimli, akıcı ve rengarenk bir aile filmiydi. Serinin ikinci filminin ondan bile daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. Paddington artık ailenin bir üyesi olmuş ve mahallenin de gözbebeği sakinlerinden biridir. Lucy teyzesinin yaş gününde hediye etmek için beğendiği kitap çok değerlidir ve hırsızlar tarafından çalınınca ortalık karışır. Çok tatlı espriler ve fikirlerle dolu keyifli bir aile filmi. (BluTV)

Pokemon Dedektif Picachu / Pokémon Detective Pikachu, 8+

Bir dönemin sevilen oyun ve anime serisi Pokémon’dan üretilmiş bu sinema filminde, dedektif olan babasının kaybolmasıyla harekete geçen 21 yaşındaki Tim’in, babasının ortağı Pikachu ile birlikte sürdürdüğü arayışı anlatıyor. İnsan ve pokemonların bir arada yaşadığı Ryme City adlı şehirde, Tim’in dedektif babası Harry Goodman bir araba kazası sonucunda öldü sayılır. Ama cesedi ortada yoktur. Birçok olumlu mesajı var ama yine de bazı sahneleri küçük çocuklar için ürkütücü olabilir. (Netflix ve BluTV)