26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.05.2022 16:28 | Son Güncelleme: 05.05.2022 16:55

Sinemanın yeni umudu Doctor Strange

Covid-19 salgını sonrası eski günlerine dönmeye çalışan film endüstrisi umutlarını Doctor Strange'e bağladı. Analistlere göre en az 200 milyon dolarla açılış yapacak film, yaza hareket getirmekle kalmayacak Disney+ projeleri için beklentiyi yükseltecek
Sinemanın yeni umudu Doctor Strange

Film endüstrisi pandemi sonrası eski haline dönmeye başladı. Gişe rekorları kıran yaz sezonu, Mayıs ayının ilk hafta sonunda Doctor Strange in the Multiverse of Madness (Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında) ile başlıyor. Bu film, Doktor Strange’in yer aldığı son film olan Spider-Man: No Way Home (Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok) gibi yüksek beklentilerle vizyona girecek. 

Beklenti 200 milyon dolar

Bazı analistler ve rakip dağıtım şirketleri 200 milyon dolara yakın bir rakam bekliyorlar. Disney ise her zamanki gibi beklentisini düşük tutarak filmin The Batman’in 134 milyon dolarlık lansmanını geçeceğini ancak filmin No Way Home’un gerisinde kalacağını tahmin ediyor.

Bu tür beklentiler, ilk Doctor Strange filminin Kasım 2016'da kazandığı mütevazı 85 milyon dolarlık açılıştan çok uzak. Ancak gişe rakamlarındaki bu büyük sıçrama, Strange’in, Tom Holland’ın Peter Parker’a hayat verdiği filmdeki çoklu evren büyüsü sayesinde oldu. Strange, yeni filmde de çoklu evrenlerde seyahat etme gücüne sahip America Chavez'i korumaya çalışırken bu büyünün yankılarıyla uğraşacak. Doctor Strange 2 aynı zamanda Marvel Studios’un ilk ve en başarılı Disney+ serisi olan WandaVision’ın da devamı niteliğinde.

Disney+ projeleri için beklentiyi yükseltecek

Her yeni bölümün ardından sosyal medyada adından söz ettiren ve yaklaşık iki düzine Emmy adaylığı alan WandaVision, 2021’de pop kültürü açısından No Way Home’a ışık tutan tek Marvel projesiydi. Bu iki öncü projedeki hikayenin de devamını anlatmayı vaat eden film, Doctor Strange’in hasılatını iki hatta üç katına çıkarmayı hedefliyor. Eğer bu beklentiler gerçekleşirse Falcon and the Winter Soldier, Loki ve yakında çıkacak olan Ms. Marvel gibi birçok Disney+ filmlerinin gişe beklentileri 150 milyon doların üzerine çıkacak. 

Avatar 2'den ilk tanıtım

Doctor Strange in the Multiverse of Madness, mayıs ayında beyazperdenin umudu olan filmlerden yalnızca ilki. Sırada Paramount’tan Top Gun: Maverick, 20th Century'nin The Bob's Burgers Movie ve Focus’un Downton Abbey: The New Era gibi beklenilen filmleri var. Ancak bu filmler muhtemelen aylık hasılatları pandemi öncesi seviyelere döndürmek için yeterli olmayacak. En düşük mayıs hasılatı 835 milyon dolar ile 2017 yılındaydı.

Bu filmlerin, sinemaya tekrar artacak ilgiyle beraber yılın ikinci yarısında endüstriye ivme kazandırması bekleniyor. Sinemaseverler yaz aylarında gişe rekoru kırması beklenen Avatar: The Way of Water’ın ilk tanıtımını da bu hafta sonu Doctor Strange 2 öncesinde izleyebilecek.

 

(Kaynak: TheWrap, Variety)