24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.02.2021 06:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:14

Skandalın gölgesinde Altın Küre

Altın Küre adayları açıklanınca başlayan tartışma yeni haberlerle büyüdü. Emily in Paris’in adaylığı için 30 jüri üyesinin Fransa’da ağırlandığı iddia edildi
Skandalın gölgesinde Altın Küre

78’inci Altın Küre Ödülleri bu pazarı pazartesiye bağlayan gece sahiplerini bulacak. Geçtiğimiz haftalarda açılanan adaylıklar sonrası birçok tartışma çıkmıştı. Son haftadaki tartışmalar da doğrudan ödülü veren kuruma odaklanmış durumda.  Ödülleri, Hollywood Yabancı Basın Birliği (HFPA) dağıtıyor. Geçen haftalarda Los Angeles Times gazetesinde çıkan 2 bölümlük bir makale çok fazla tartışmaya yol açtı. İddiaya göre Emily In Paris’in çekimleri sırasında derneğin 30 üyesi Paris’te ağırlandı ve dizinin sürpriz adaylıkları da bununla bağlantılı. 

90 yaşındaki kör ve sağır jüri üyesi

HFPA’nın üyelerini nasıl belirlediği ve bu konudaki tutuculuğu da bir tartışma konusu. Geçtiğimiz yıllarda üyelik başvurusu reddedilince dava açan gazeteci Kjersti Flaa, HFPA’yı rüşvet kültürünü benimsemekle suçluyor.  Elbette en büyük suçlama dernekte hiç siyah üye bulunmaması. Ama tek konu ırk değil. 90 yaşındaki sağır ve kör bir üye olması ya da yaş ortalaması oldukça büyük olan üyelerin bir kısmının film gösterimleri sırasında uyuyakalması çok daha büyük bir sorun. HFPA’nın bir üyesi, gerçek gazeteci olmayan insanları kabul ettiklerini çünkü onların tehdit oluşturmadığını söylüyor. 
Kaynak: Hollywood Reporter
Kaynak: Hollywood Reporter
Derleyen: Mehmet Dinler